Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елен Герджиков е подал оставка по нареждане на Бойко Борисов

Общинските съветници от ГЕРБ не са реагирали на заявеното от инициативата "Спаси София", че столичният градски транспорт е пред фалит заради лошо управление на кмета

Елен Герджиков
Снимка: СОС

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че той лично е поискал оставката на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков. 
Вчера Герджиков, който заемаше поста почти 10 години, обяви, че се оттегля, като посочи лични причини.
Днес, на среща с активисти на ГЕРБ в Пловдив, Бойко Борисов заяви, че Елен Герджиков не се справя с работата и "оставя общински съветници да си правят кариера на гърба на ГЕРБ".
Борисов е недоволен от това, че общинските съветници от ГЕРБ не са реагирали на заявеното от инициативата "Спаси София", че столичният градски транспорт е пред фалит заради лошо управление на кмета Йорданка Фандъкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Елен Герджиков - председател на СОС

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е подал оставка

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е депозирал оставката си, потвърдиха за БНР от пресцентъра на Столичния общински съвет. Не става ясно какви са причините за взетото от Герджиков решение. Той е посочил, че напуска..

публикувано на 21.09.21 в 18:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 24.04.24: Накъде отива България след 9 юни?

Коментатори във "Форум" в сряда бяха д-р Любомир Стефанов - политолог и преподавател в Нов български университет и Мартин Димитров – рекламист, популярно лице с гражданска позиция по актуалните събития и процеси. Заедно с водещия Лъчезар Христов,..

публикувано на 24.04.24 в 19:05

Добър 3,59 получава държавата в грижата за децата, според новия доклад на НМД

Националната мрежа за децата представи оценката от годишния доклад “Бележник – какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?” . Това е 13-о поред издание на мониторинговия доклад, който оценява напредъка на държавните институции в грижата..

публикувано на 24.04.24 в 17:29

Благотворителен концерт и изложба "Христос Воскресе - светла радост донесе!"

В събота, 27 април, Лазаровден от 12.30 ч. пред новостроящия се храм "Св. Патриарх Евтимий" в Люлин в София ще се проведе празничен благотворителен Великденски концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!". Събитието е със специалното участие..

публикувано на 24.04.24 в 15:17

България вероятно няма да отговори на инфлационния критерий за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 г.

България вероятно няма да въведе еврото от 1 януари 2025 г. Пред БТА управителят на БНБ Димитър Радев каза, че по-вероятен сценарий за присъединяване към еврозоната е по-късно през 2025 година. Българската стопанска камара е била част от..

публикувано на 24.04.24 в 14:56
Снимки: divotvortsi.bg

На Дендрариума на Витоша се събират свидетели на събуждането на гората

В края на седмицата приключенците от "ДивоТворци" канят малки и големи да учат и да се забавляват на Витошкия Дендрариум и околните пътеки. Събитието на 27-28 април (събота и неделя, от 09:00 ч. до 16:30 ч.) е предназначено и за родители, и..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо..

публикувано на 24.04.24 в 13:09