Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Милен Митев е новият генерален директор на БНР

Милен Митев
Снимка: Ани Петрова

Съветът за електронни медии избра Милен Митев за генерален директор на Българското национално радио. За него гласуваха четирима от членовете на СЕМ - председателката на съвета Бетина Жотева, Соня Момчилова, Галина Георгиева и София Владимирова. Розита Еленова се въздържа.

Претендентите за поста бяха трима - Милен Митев, Митко Димитров и Иво Тодоров.

До избора на генерален директор на БНР се стигна, след като Андон Балтаков подаде оставка през август. За временно изпълняващ длъжността беше избран Милен Митев.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Димитър Пейчинов

Опасно усложнение след коронавирус установиха лекари от ИСУЛ

Опасно усложнение, в следствие на прекаран коронавирус, са констатирали лекари от Клиниката по хирургия и Отделението по обща и клинична патология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Това е едновременна тромбоза (запушване), както на венозните, така и на артериалните съдове. Обикновено тромбозата е или на венозните, или на артериалните съдове. Такова общо..

публикувано на 27.01.22 в 11:39

Столични квартали са без интернет заради авария

Заради авария голяма част от столичните квартали са отрязани от интернет и фиксирана телевизия, доставяна от един от големите доставчици на този вид услуги, предаде БГНЕС. В автоматичното съобщение към абонатите се твърди, че екипите на оператора работят и проблемът ще бъде отстранен около 13.00 часа днес.

публикувано на 27.01.22 в 09:42

СОС обсъжда разширение на третата линия на метрото

Очаква се Столичният общински съвет да одобри на днешното си заседание изграждането на два участъка с три нови станции от разширението на третата линия на метрото. Необходимият аванс за започване на строителството на обекта е в размер на 12,8 млн. лева. Единият участък е 3-километров - от ж.к. "Хаджи Димитър" до ж.к. "Левски“", а другият е..

публикувано на 27.01.22 в 09:21

Новозаразените с Covid-19 са под 10 000, но са около 26% от направените тестове

Новите случаи на заразени с коронавирус в България за последното денонощие са 9916, - с 2483 души по-малко спрямо вчера, сочат данните на Единния информационен портал. От направените 37 587 теста положителни са около 26 процента. 76.38% от новозаразените не са ваксинирани, а 85.71% от починалите 70 души също не са имали ваксина...

публикувано на 27.01.22 в 07:57
В тази ситуация столичните общинари очакват светлинката в бюджетния тунел

Непосилни сметки за ток и за столичния електротранспорт и метрото

Метрото и електротранспортът в София няма да могат да платят пълния размер на декемврийските си сметки за ток, които излизат през този месец. Причината е ограничения в плащанията по Закона за публичните финанси заради липсата на държавен бюджет. Това стана ясно по време на среща между кмета на София Йорданка Фандъкова, президента на КНСБ..

публикувано на 26.01.22 в 17:22

Влизат в сила допълнителните противоепидемични мерки в София

От полунощ (00.00 ч. на 27 януари) със заповед на директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев на територията на София се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. Заведенията за хранене и развлечения и обектите със значение за общественото здраве ще работят с до 50% от капацитета си.  Въвежда се ограничение за работното време – до..

публикувано на 26.01.22 в 15:39

Жители на "Лозенец" с подписка за спасяване на пазара пред РУМ “Черни връх”

Петиция за съдбата на пазара пред РУМ "Черни връх" организираха жители на „Лозенец“. В подкрепа на петицията се обяви и кметът на района Константин Павлов. Преди дни Павлов обяви, че има намерение на част от мястото да бъде изградена "Зона за събития на открито". Преди дни стана ясно, че според предложение на председателя на Столичния общински съвет..

публикувано на 26.01.22 в 15:05
Подкасти от БНР