Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Нощ под звездите с "Vienna Schonbrunn Orchestra“ пред храм "Св. Александър Невски"

Световноизвестният оркестър на замъка “Шьонбрун” ще изнесе голям концерт пред храм-паметника "Св. Александър Невски", тази вечер (08 август 2022 г.), от 20.30 часа.

С програмата на „Vienna Schonbrunn Orchestra“ у нас започват международните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус-син

В програмата тази вечер са включени „Радецки марш“, „Прилепът“, „Цигански барон“, „На хубавия син Дунав“. Репертоарът на оркестъра включва произведения на династията на Щраус, В. А. Моцарт и техни съвременници, съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

На концерта ще може да се влезе от 5 пропускателни пункта, които ще бъдат отворени в 18:30 ч. и са разположени симетрично от двете страни на ул. „Оборище“, както следва:

 Вход 1 – ул. „Московска“ с ул. „11-и август“
 Вход 2 – ул. „Московска“ при входа на църквата „Св. София“
 Вход 3 – ул. „Оборище“ с ул. „Г. С. Раковски“ (от страна на ул. „Московска“)
 Вход 4 – ул. „Оборище“ с ул. „Г. С. Раковски“ от страна на бул. „Цар Освободител“
 Вход 5 – ул. „Шипка“ зад Народно събрание с вход към пл. „Св. Александър Невски“

Входовете ще бъдат затворени в 20.15 часа и няма да се допускат закъснели зрители. Няма да бъде допускано внасянето на храна и напитки на територията на събитието. Публиката ще може да закупи разхладителни напитки на място. Организаторите приканват зрителите да се придвижват с градския транспорт и максимално рано да заемат местата си. 

На разположeние ще има и един пункт за медицинска помощ и две линейки.

„Нощ под звездите с „Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столичната община и е част от Календара на културните събития на София. 

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът на българското кино "Васил Гендов" започва с прожекции на 1 май

Съюзът на българските филмови дейци (СБФД) обяви номинациите за тазгодишното издание на Националния фестивал на българското кино "Васил Гендов", на който се връчват и едноименните награди на Съюза. Стремежът е да бъдат показани всички най-добри постижения от изминалата година във всяка една област на седмото изкуство, отбеляза пред..

публикувано на 16.04.24 в 11:51

Чака ли ви се до септември за "Hug or handshake"?

публикувано на 16.04.24 в 10:25

Тротоарът до парк "Възраждане" ще е напълно завършен до 2 седмици

Предвижда се обновяване на тротоари по ул. "Стефан Стамболов", както и при улиците "Пиротска" и "Христо Ботев". Финансирането е осигурено от Столичната община и от районната администрация. Почти целият район е в синя или зелена зона за паркиране , припомни още кметът Илиев: " Гледаме всеки нарушител да бъде санкциониран. Съдействат ни и от..

публикувано на 16.04.24 в 08:48

12 часа без вода остават в части от София и селата Герман и Кокаляне

Във връзка с подмяна на спирателен кран по ул. „Бели Дунав“, ж.к. „ Надежда -3“ от Софийска вода предупреждават, че днес (16 април) се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на: ж.к. „Надежда-1“ ж.к. „Надежда-3“ ж.к. „Връбница-1“ Заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по..

публикувано на 16.04.24 в 07:50

Слънчево и топло, следобед е възможно да превали

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София – около 28° .   По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока..

публикувано на 16.04.24 в 07:20
Снимката е илюстративна

"Форум", 15.04.24: Младите - от ползотворното шляене до умението да оспорват

Новата седмица започваме с нови коментатори във "Форум". А темите, както винаги са актуални, продиктувани от самия живот: Шофирането по българските пътища – водачи на МПС, контрол, безопасност. Законодателни промени, мерки, стратегии. Акции, общество, доверие в институции.  Алкохол и фукане в социалните мрежи. Неизбежност на санкциите...

публикувано на 15.04.24 в 18:10

Инициативата "Дай 5!" насърчава доброволчеството сред младежите

"Дай 5!" казваме, когато отбелязваме онзи момент, в който се справяме добре заедно. "Дай 5!“ се нарича и новата инициатива, на  която ще включи младежи от десет училищни паралелки (от 8. до 11. клас ) и ще им помогне да създадат свои доброволчески проекти, но и да научат много повече за доброволчеството и работата на организации в различни..

публикувано на 15.04.24 в 17:29