Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Two Cities One World се завръщат на музикалната сцена

Снимка: Радио София

Гости в ефира на Радио София бяха музикантите Анна и Джаред Катур, по-известни като Two Cities One World, които се завръщат след 4 години отсъствие. Те са издали своя нов албум в САЩ, като по думите на Анна, от него има материал за още два албума. Тази вечер, 12 август 2022 г., в столичен клуб музикантите ще представят дуото по начина, по който те свирят, когато са само двамата.

"Всеки път не знаем накъде ще ни заведе музиката, защото е доста експериментално. Някои неща си ги свирим, както си имаме аранжирани версии за тях, които ние сме си изработили, но други неща просто се случват на момента, като един омлет. Един бърз омлет от музика, или миш-маш можем да го наречем, защото обичаме миш-маш", сподели Анна.

По думите й, новата им песен Confind me е послание за бъдещите поколения, че техните родители са винаги с тях. Тя добави, че след като са станали родители вече детето им е приоритет номер едно, всичко друго остава на заден план, но то е най-хубавото нещо, защото връзката между родител и дете е неописуема.

"Бъдещето са децата и ние трябва да се постараем да им оставим една хубава основа за техния живот. В момента всички се замисляме върху това, което се случва със земята като цяло. В момента човечеството като цяло и като вид преминава през много големи катаклизми", коментира Анна.

Тя сподели, че имат няколко песни на български, които са специално за нашата аудитория, тъй като в Щатите ги харесват, но не ги разбират. Освен това каза, че Джарет също е писал текстове на песни, някои от парчетата са изцяло негови, а има и такива, които са ги писали и двамата.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С 1% започва всяка промяна

100 подкрепени каузи и 1 милион лева събрани за благотворителност за за 8 години е постижение, което си заслужава да бъде отличено и споделено. Повод за това има сдружението "Един процент промяна". За тази вечер организацията е поканила дарители, бенефициенти, както и вдъхновители, сред които и Джон-Пол Флинтофф - писател,..

публикувано на 24.04.24 в 12:44

"Ти знаеш" е новата песен на LATIDA

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 24.04.24 в 12:43
Яна Спиридонова с група Цинга-Манга Фънк -

So te kerav, Baby, питат "Цинга Манга Фънк" в новата си песен, която ще представят в концерт

Група "Цинга Манга Фънк" – колоритни и забавни, гостуваха в почти пълен състав в "Добър вечер, София", за да ни поканят на концерт на 24 април 2024 г., където ще представят и нова песен - So te kerav, Baby (Какво да правя, мила). На гости ни бяха вокалистката Ева, бас- китарисът Христо, китаристът Ангел и барабанистът Кирил. Събрани от всички..

публикувано на 24.04.24 в 11:06
Снимки: Район Кремиковци

Планираните ремонти в район "Кремиковци" вече започват

Планираното за район "Кремиковци" започна да се случва. Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за ремонт на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и кв. "Кремиковци". Вече се санира читалището в гр. Бухово. Ремонтират се тротоари, възстановяват се детски площадки - там, за където има средства. Предвижда се асфалтиране на улиците, по..

публикувано на 24.04.24 в 09:39
Като не вали е по-хубаво

И слънце, и гръмотевици

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността и в следобедните часове на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 20°...

публикувано на 24.04.24 в 07:20

"Форум", 23.04.24: Настроения и очаквания преди изборите

Гости тази седмица в предаването "Форум" бяха Тодор Терзиев и Арман Бабикян. Темите, на които те се спряха в днешния 23 април са: Политическите акценти от деня Настроения и очаквания преди изборите Ден преди изтичането на срока за подаване на документи за участие в европейските и националните избори от страна на политическите сили,..

публикувано на 23.04.24 в 19:11