Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачността се разкъсва до слънчево време, с температура в София до 27°

Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд над Западна България облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд - до предимно слънчево време, съобщиха от НИМХ. През целия ден над източната половина от страната облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превалява краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. През нощта срещу вторник валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 27°.

Над масивите от Западна България ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. На изток облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има превалявания, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама задържани за кражбата на коледна елха в Перник

Двама перничани са задържани за кражбата на елхата от подлеза при жп гарата в града, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Мъжете са на 34 и 46 години и са познати на полицията и с други криминални прояви. Двамата са установени и задържани от органите на реда след подадения от община Перник сигнал и предоставените записи от..

публикувано на 25.12.23 в 11:51

Очаква се затопляне

Атмосферното налягане бързо ще се понижава и вечерта ще е значително по-ниско от средното за ноември. До сутринта на места в западните райони от страната ще превали сняг. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, като в планинските райони ще се усили. Днес на места в низините и котловините ще е почти тихо и там ще се образуват мъгли...

публикувано на 28.11.23 в 07:15

Водата ще бъде спряна в части от ж.к. "Бъкстон" и кв. "Бенковски"

На 16 ноември във връзка с извършване на строително-ремонтни работи по бул. „Александър С. Пушкин“, ж.к. "Бъкстон" , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа в района на: ул. „Света Екатерина“, ул. „Голям Братан“, ул. „Вихрен“, ул. „Ген. Александър В. Суворов“ и бул. „Цар Борис III“. При продължителност на..

публикувано на 16.11.23 в 07:27
Весела Данчева  - продуцент и режисьор на анимационно кино

Отбелязваме Международния ден на анимацията с две специални прожекции в Дома на киното

Най-големият фестивал за анимация за възрастни ще се проведе във френския град Анси. Част от програмата ще можем да гледаме в Дома на киното в София, на 28 октомври. Разговор за смисъла на анимацията с режисьора и продуцент на анимационни филми  Весела Данчева от “ Compote Collective “. Пред Радио София тя сподели някои характеристики и..

публикувано на 20.10.23 в 13:52

Информират за ХИВ и други сексуално преносими инфекции пред Народния театър „Иван Вазов“

Местна кампания, целяща да повиши осведомеността относно превенцията на ХИВ и други сексуално преносими инфекции, ще се проведе днес в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“. Кампанията се организира от Международната фондация за развитие на Y- PEER (IFYD) съвместно със сдружение "Професионален форум за образованието" (PFO). Повече за..

публикувано на 01.08.23 в 16:18
Георги Господинов и преводачката на английски език Анджела Родел с наградата

Георги Господинов взе "Букър" за "Времеубежище"

Романът "Времеубежище" на Георги Господинов спечели най-престижната международна награда, давана за конкретна творба - "Букър". Призът бе връчен на церемония в британската столица Лондон. Господинов стана първият български писател с тази награда. Преводът на английски език е на Анджела Родел. След връчването на наградата Георги Господинов благодари на..

публикувано на 24.05.23 в 07:10
Елина Желева и Макс Гурвиц

Как да опазим живота и културно-историческото наследство

Поредното издание на “Късното шоу” на Радио София разказва за три успешни инициативи свързани със съхраняването на човешкия живот, паметта и културно-историческото наследство на България. Гости на Даниел Ненчев са Иво Милев, арх. Дора Иванова, Елина Желева и Макс Гурвиц. Слушайте епизода тук: В първата част на предаването Иво Милев..

публикувано на 22.11.22 в 20:05