Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Предстои пълна дигитализация в Медицинския университет – София

Тази година на кандидат-студентските изпити са се явили кандидати от 63 държави

Снимка: Медицински университет-София

Пълна дигитализация предстои в Медицинския университет – София, каза пред Радио София проф. Валентина Петкова-Димитрова - заместник-ректор по наука и акредитация. Тя добави, че в някои от факултетите вече се преподава дигитализация и тя е част от обучението по медицина.

„Само за една година във водещи ранг листи ние сме се изкачили с 200 места напред. Един от водещите моменти е, че ние се класирахме в топ листата на изследователските университети и това беше една много добра субсидия от 44 млн., която даде възможност на различните колективи в университетите да работят спокойно, от гледна точка на финансова подкрепа“, добави проф. Валентина Петкова-Димитрова.

Тя допълни, че в Медицинския университет – София тази година са приети 930 студенти в различни специалности.

„Във филиала във Враца да учат за медицински сестри избраха 85 студенти, за акушерки – 15, защото знаете, че има недостиг на кадри, а се оказва, че има интерес“, уточни проф. Димитрова.

Предстои да бъдат приети още студенти, тъй като в момента текат изпитите на английски език. 

Тази година на кандидат-студентските изпити в Медицинския университет – София са се явили кандидати от 63 държави, добави проф. Валентина Петкова-Димитрова.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева