Тази вечер в „Моята друга музика“ - виолончело, морски истории и ароматни ястия с най-известната "готвеща дама" сред музикантите - Йоланта Делибозова - Йоли

| обновено на 26.08.14 в 15:25
Йоланта Делибозова

"Моята друга музика" е предаване за музиката, която е различна от тази, която знаем, че обичаме, за музикалните открития и за широките музикални хоризонти... както и за наглед несъвместимите (музикални) комбинации. Е, този път комбинацията е наистина "друга" - виолончелистка от Софийската филхармония, която е единствената българка със своя готварска рубрика в прочут световен телевизионен канал. Йоланта Делибозова - позитивна, усмихната, директна - и за хубавите, и за не толкова хубавите неща около нас.

Ще чуете как точно името Йоланта от операта на "Чайковски" "намира път" до малкото момиченце, родено в Бургас в семейство без музикални традиции... за така важните баби, които могат да променят съдбата, за ароматите и музиката от детството, за ходенето на риба и рибарските селища, за любимите Стравински, Малер и... Рамщайн, за Нора Джоунс, Чака Кан и моментите с приятели и красиво приготвената храна, за "сладокусните" хора в нейния живот и за прочутия цитат на Хемингуей, че "всичко, което е далеч от морето, е провинция".

И още - как се приготвя най-добре риба, защо Йоли готви без музика и как във едно малко френско селце са й "спретнали" прекрасна вечеря от миди и... борови иглички. Всичко това, "гарнирано" с очакваните и неочакваните, споменатите и неспоменатите до този момент музикални предпочитания на Йоланта Делобозова!

Слушайте от 20:00 ч., на честотите на Радио София или онлайн тук.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.