Трагикомични истории в новата пиеса на Сатирата “Провинциални анекдоти”

“Провинциални анекдоти” от Александър Вампилов е новото заглавие в афиша на Сатиричния театър. Премиерата е на 14 февруари от 19.30 ч. на камерната сцена.
Според режисьора Николай Урумов това е пиеса, изпъстрена с интриги, съмнения, признания, тежък махмурлук, страх, невежество, кариеризъм, страст и всичко това под покрива на един хотел.

Пиесата е на Александър Вампилов. Писана е през 60-те години на миналия век. Една много хубава драматургия, която кореспондира с Гогол и до която се радвам, че успях да се докосна, защото наистина я намирам за дълбока, хубава, полезна и благодатна за актьора, казва актьорът Явор Борисов, който изпълнява ролята на управителя на хотел “Тъга”.

Персоналът, който пресъздава Борисов се казва Калошин - управител на хотел “Тъга”. Ако мога да направя някакъв паралел с Гогол, бих го свързал с градоначалника от “Ревизор”. За много кратък период от време моя персонаж преминава през много и най-различни перипетии, допълва Борисов.
Чуйте целия разговор на Катя Василева с Явор Борисов в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.