"Седмица на героите" преди Годишните награди за доброволчество на TimeHeroes

Най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes проведе номинации за третото поредно издание на Годишните награди за доброволчество "Героите". Отличените ще бъдат обявени на тържествена церемония на 6 юни.

За първи път връчването на наградите е предшествано от няколко инициативи, включени в "Седмица на героите". Нейното провеждане дава допълнителна възможност за разширяване на възможностите за доброволчество, обясни пред Радио София Ангел Шойлев от Time Heroes. Началото вече е поставено с три доброволчески работилници в "Музейко". На 3 юни от 19.00 часа в Кино "Култура" ще се проведе следващото събитие от инициативата - "Героите говорят". На него ще бъде дадена думата на хората, които по един или друг начин участват активно в доброволческата система в България.

Всички събития от Седмицата на героите е с вход свободен, само церемонията по връчването на наградите е с покани, но всеки може да получи такава, ако изпълни предизвикателството "Героите намират време". Целта е в периода от 18 май до 4 юни желаещите да завършат две активни мисии на сайта на Time Heroes и след това да напише разказ, в който да опише преживяванията и впечатленията си.

Друго важно събитие в "Седмицата на героите" е с посока корпоративно доброволчество, отбеляза Ангел Шойлев. По думите му, много от големите и средните компании разполагат с достатъчно служители, които имат нужда да се ангажират с нещо смислено. Това е причината вниманието да бъде обърнато към тях, за да се чуе какви са техните политика за корпоративна социална отговорност и доброволческите им практики.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.