ЦГМ е с най-голям принос за общинската икономика през 2018 г.

Снимка: sofiatraffic.bg

Дружеството с най-голям принос за общинската икономика през 2018 г. е Центърът за градска мобилност. Това е и единственото дружество, което генерира печалба - над 6 млн.лв. Това заяви председателят на постоянната комисия по икономика и собственост към Столичния общински съвет Николай Стойнев.

Въпреки че останалите транспортни дружества приключват 2018 г. със счетоводна загуба, оперативната им дейност води до положителен резултат и така се балансира икономическата рамка, допълни Стойнев.

През 2019 г. дружеството ще инвестира 2 млн. лв. за ремонт на тротоарни площи. В момента се извършва ремонт на тротоари в седем столични района. ЦГМ инвестира и 2.2 млн. лв. в буферния паркинг до БНР, чиито ремонт до октомври трябва да приключи и паркингът да бъде въведен в експлоатация. Паркингът ще разполага със 193 паркоместа и ще бъде въведена софтуерната система "Паркирай и пътувай". Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.