Книги разказват на децата как мечтите вдъхновяват забележителните личности

Следващата среща ще насочи и улесни някои родители, които още не са планирали как най-добре и пълноценно да организират ваканционното време на своите деца.

Поредиците “Кратки пътеводители в биографии забележителни” и Малки хора ГОЛЕМИ МЕЧТИ“ (издателство Timelines) са предназначена главно за любознателните малчугани, защото книгите в тях са с множество цветни илюстрации, подбрани шрифтове и атрактивен дизайн, а най-важното – разказват за велики личности.

Обмислях подобен проект, когато попаднах на тези поредици – разказа в ефира на Радио София управителката на издателството Борислава Борисова. – Текстовете представят личностите по много мил и ненатрапчив за децата начин.

В едната поредица за най-малките се представят примери и истории за истински личности, които преследват мечтите си.

Поредицата “Кратки пътеводители в биографии забележителни” пък е за учители, образователни центрове и за малко по-големите деца, които вече четат самостоятелно. Тук малко по-задълбочено ска представени Леонардо да Винчи, Чарлз Дарвин, Мари Кюри, Амелия Еърхарт и Фрида Кало. Предстои издание, посветено на Фернандо Магелан.

Дори и да се повтарят някои от имената, авторите и илюстрациите в двете поредици са съвсем различни.

Чуйте повече по темата в разговора на Гергана Пейкова с Борислава Борисова.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.