СОС предприема облекчаване на условията за наемане на спортни обекти

Някога в Мировяне - родното село на Димитър Пенев, имаше стадион, на който можеше да се спортува
Снимка: sportal.bg
Наемането на общински спортни и туристически обекти на територията на София вече ще се прави при облекчени условия със срок до 30 години. Това предвижда нова Наредба за управление и разпореждане с общински спортни и туристически обекти, която Столичната община, която ще бъде подложена на обществено обсъждане.

С удължаването на срока обектите ще станат по-привлекателни за инвеститори, обясни зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев. По думите му по този начин пустеещи от години спортни обекти, като стадионите в кв. „Горубляне“ и „Мировяне“, ще имат шанс да намерят своя нов стопанин, който да има възможността и да избие направената инвестиция в тях.

Желаещите да стопанисват спортно съоръжение общинска собственост до 10 години могат да бъдат юридически лица на бюджетна издръжка, неправителствени организации с идеална цел, училищни настоятелства, а за по-дългия срок – спортни клубове, федерации и спортни обединения. За по-дълъг период ще се провежда задължителен конкурс. В тези случаи стопаните трябва да са лицензирани спортни клубове или федерации.

Чуйте повече в приложения звуков файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.