Предстои финално обучение преди "Предприемаческа борса 2019"

43 души, които искат да стартират собствен бизнес или да реализират идея в подкрепа на обществото, ще се включат в Предприемаческата борса на фондация „Каузи“. На нея те ще се срещнат с потенциални инвеститори, които могат да им помогнат да осъществят намеренията си. Част от начинаещите предприемачи са от София, но има и доста представители на градовете Лом, Гоце Делчев и Кюстендил, където фондация „Каузи“ проведе обучения за развиване на социални, творчески и професионални умения.

През тази година отпадна възрастовото ограничение за кандидатстване. Важно бе кандидатите да са начинаещи предприемачи, като до 6 октомври се приемаха формуляри за участие, в които те излагаха идеята си. Така можем да преценим дали ще им намерим финансиращи институции или фондове, каза изпълнителният директор на фондация „Каузи“ Сребрина Ефремова:

Тъй като ние вече познаваме доста добре приоритетите и начините, по които финансират стартиращо предприемачество нашите инвеститори, затова сме сложили и този формуляр, за да се запознаем по-подробно с идеите на кандидати и да знаем дали ще можем да им намерим потенциален инвеститор. Напоследък все повече при нас се появяват хора, които са с идеи за социално предприемачество, което е доста нормално - първо заради тенденцията, второ, защото повечето хора при нас все пак са млади и техният ентусиазъм е насочен към решаване на проблеми и работа по каузи.

Положителна тенденция в тазгодишното издание на Предприемаческата борса е засиленото участие на жени, което се дължи на проект на Фондация „Каузи“ за насърчаване на женското предприемачество, реализиран в Лом. Препоръчително, но не и задължително, е участниците в Борсата да са преминали  обучения за развиване на социални, творчески и професионални умения на Фондацията.

На 29 октомври в Нови Искър ще се проведе финално обучение с одобрените участници, на което ще се дадат практически съвети за презентиране на идеята, така че инвеститорите да бъдат заинтригувани и разбира се да подкрепят или насочат предприемачите към финансиращи програми.

Предприемаческата борса ще се проведе на 19 ноември. Подробности за инициативата - в интервюто на Златина Йовкова с изпълнителния директор на фондация „Каузи“ Сребрина Ефремова.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.