Има кой да подаде ръка у нас на студентите от "Еразъм"

Снимка: Erasmus Student Network Bulgaria

Чуждестранните студенти в България по програмата за обмен "Еразъм" попадат в една нова и непозната обстановка, когато пристигнат, за да се обучават в български университет. Затова и преди 11 години у нас бива създадена Erasmus Student Network в България. Именно тази организация им помага да се ориентират по-бързо и да се почустват по-добре в новата среда.

Ивелина Вълчанова е студент в специалност "Международни отношения". Тя обясни пред Радио София, че организацията вече се грижи не само за въвеждането на тези студенти в ежедневието им тук, но и за по-приятен и по-разнообразен престой по време на техния обмен. В повечето случаи в началото всеки чуждестранен студент е стъписан, притеснен и изпреван пред неяснотата какво го очаква през следващите няколко месеца, разказа Ивелина. Затова и студентите Erasmus Student Network се стараят да им покажат, че те могат да намерят приятел и подкрепа за всичко, от което се нуждаят.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.