Медитацията - път към себе си и вътрешната тишина

Има начин да се подобри общата кондиция на човек, да се намери решение за текущите му проблеми и да се намери начин човек сам да си помогне.

“Изкуството да живееш” е световна организация с основна цел образователни курсове, които помагат на човек да развие своя пълен потенциал, като се използват техники с дишане, медитация, йога, за да се научи човек да се освобождава от стреса и да се справя със своите емоции. Приходите от курсовете пък се използват за различни социални дейности.

“Това, което ме запали беше целта да подобря паметта и концентрацията си”, казва Константин Драгов, който по образование е строителен инженер, работи в търговска фирма и представя платформата “Изкуството да живееш”.

Когато се сблъсква с йога за първи път Константин е студент в САЩ и установява, че медитацията му помага да се справи и с носталгията, както и с отрицателните емоции. Медитацията го е направила по креативeн, дава му енергия.

Според Константин медитацията “вкарва” човек в състояние, което е няколко пъти по-дълбоко от съня, но не може да го замени.
Има различни видове медитация - един от вариантите е с книга, но този метод е труден и не е сигурно, че това, което човек преживява е автентична медитация, затова се препоръчва учител, който да потвърди, че това, което човек преживява е реално и е медитация.

Още за медитацията и какво ни дава тя - в звуковия файл
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.