"И за мама" има подходящи уроци

Повече от 6 години в най-големите градове на България се провеждат безплатни курсове за жените, които са в очакване на появата на рожбата си, но и за жените, които вече са гушнали своето дете. Училище „И за мама“ дава съвети за всичко, което е свързано с бременността, раждането, кърменето и отглеждането на бебето. Лекциите се водят от доказани професионалисти, подчерта акушерката Благовеста Костова, която е член на Алианса на българските акушерки и лектор в училището.

Обучението за родителите е безплатно, а курсовете се провеждат в няколко града в страната. Честотата на провеждане им е различна в различните градове. Освен редовните форми всеки месец, поне два пъти годишно се провеждат и интензивни двудневни курсове в София, Варна, Бургас и Пловдив.

Дори и преди задължителната отпуска преди раждането - или 45 дни от предполагаемия термин, може да се окажат достатъчни, за да се покрият темите от курсовете на училището за бременни и майки „И за мама“.
Според  акушерката посещението на училището е от огромно значение, тъй като бъдещите и вече станалите родители не само се информират, но и добиват увереността сами да се справят с предизвикателствата.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.