Едва шест блока са санирани цялостно в жилищния комплекс

Още бележити българи на фасадите на санирани блокове в "Люлин"

Ликовете на Светите братя Кирил и Методий се появиха върху фасадата на блок 227 в "Люлин". Така районната администрация продължава своята инициатива за изобразяване на бележити българи по обновените жилищни сгради. Тя стартира през 2018 г. с изображенията на Васил Левски (върху бл. 317 и бл. 423) и Христо Ботев (на фасадата на бл. 604).


Кметът на района Милко Младенов обясни пред Радио София, че инициативата не е финансирана по програма, а се осъществява благодарение на добрата воля на строителните фирми, които извършват саниране. Досега са изобразени ликовете на бележити българи на четири сгради, но желанието на районната администрация е да бъдат изрисувани всички сгради, които се санират. Задължително се взима и съгласието на жителите в съответната сграда.

Досега в "Люлин" е извършено пълно саниране на шест сгради и има договори за още два блока. Милко Младенов изрази съжаление, че поради проведена негативна кампания в периода на кандидатстване, много от етажните собствености са били подведени и не са проявили желание. Днес ползите са очевидни и желаещите са много повече, но ресурсът по програмата за саниране е изчерпан и не се приемат нови заявки.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.