За шеста година "Алма Алтер" раздава своите награди

За шеста поредна година университетският театър-лаборатория “Алма Алтер“ към Софийския университет организира раздаване на наградите “Алтер”. Студентските награди са реплика на наградите “Оскар”, но номинациите и победите се определят от публиката.

Зрителите могат да дадат своя вот в категориите: за най-добро представление, за женска роля, за мъжка роля, за поддържаща роля, за жертва в името на изкуството, за най-добър дует, за сценични модулации, за работа с реквизит, за оригинален сценарий, за синтез между киното и театъра в интенциите на алтернативното, за музикално случване, за представление от столичния афиш и най-добър крал.

Интересното е, че когато получат награда “Алтер” призьорите трябва да я защитят. Михаил Бонев, последна година ученик, спечели две награди. Една за най-добър крал (за ролята си на Симба от „Цар Лъв“) и най-добро дипломно представление (за постановката "Опиат").

В "Алма Алтер" всеки, който обича може да "встъпи" в брак с обекта но любовта си - от любимата цигулка, до любмата жена.

Повече чуйте от Михаил Бонев и Ангелина Грозева в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.