Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Ние тактуваме във вашия ритъм.

"Ритъмът на столицата" може да задава темпо, но и да го следваме също толкова уверено.
Вашите теми - нашите анализи и репортажи.

Всеки делничен - между 14 и 17 часа, внасяме такт във вашия ритъм.

Публикации

Виолета Антонова: Обществото ни не е толерантно към хората с невромускулни заболявания

Над 5000 души в България страдат от невромускулни заболявания. Никъде обаче не се води официална статистика на точната бройка болни от тежкото заболяване известно като мускулна дистрофия. Виолета Антонова, председател на Българската асоциация..

публикувано на 30.07.14 в 13:32

Най-важното изискване при детските колелета е да са възможно най-сигурни

Най-накрая може да се поздравим с прекрасно лятно време, на моменти дори доста по-горещо от обичайното ни през последните седмици. Сега почти навсякъде може да видим велосипедисти, а дори и децата не остават безразлични към възможността да покарат..

публикувано на 30.07.14 в 13:03

И през август – дъждове в Западна България и слънце на морето

Месец август ще бъде дъждовен за Западна България и слънчев за източната част на страната, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10° и 15°, а..

публикувано на 30.07.14 в 11:54

В Кюстендил избират председател на общинския си съвет

Утре в град Кюстендил, на свое заседание градският парламент там ще избере свой председател. Любопитното е, че там е въведен ротационния принцип на председателстване на общинския съвет - на всеки шест месеца съветниците избират или преизбират човека,..

публикувано на 30.07.14 в 11:29
 Фабио Воло

"Още един ден" по италиански - книга за лятото

Обичат да сравняват Фабио Воло с Пауло Коельо - най-вече защото романите му се продават в огромни тиражи. А пък и италианците, знаем, обичат да преувеличават. Няма да преувеличим обаче, ако кажем, че Воло е сред най-продаваните италиански..

публикувано на 29.07.14 в 14:50

Нови нападения на бездомни кучета в периферните софийски райони

Една от постоянно дискутираните теми и най-вече проблеми за София е този с бездомните кучета, които макар и намалели през последните години - остават сериозна заплаха за здравето, а дори и за живота на хората. През изминалата седмица..

публикувано на 29.07.14 в 13:29

Татяна Дончева: Михаил Миков е компромисен избор

Председателят на парламента Михаил Миков беше избран в неделя за нов лидер на Българската социалистическа партия след балотаж с министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Като компромисен вариант определи избора на Миков Татяна..

публикувано на 29.07.14 в 12:38

Граждански и военнопатриотични организации почетоха паметта и героизма на воините на цар Самуил

По повод годишнината от битката при Беласица (известна като битката при Ключ) представители на Гражданско сдружение "Епископ Йосип Щросмайер", Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите и други граждански и военнопатриотични организации почетоха..

публикувано на 29.07.14 в 12:34

Лицата на софийските квартали

Замисляли ли сте се колко различни лица има нашият град? София вече е толкова   пораснала, че представата за нея е остаряла: това отдавна не е град, това е съвкупност от минидържави, често с ясно изразена граница и пропускателен режим помежду им. И както..

публикувано на 28.07.14 в 15:44

Започна лятната академия на Фондация „Заедно в час“

Започна „Лятната академия за успех и забавления“ на Фондация „Заедно в час“. За поредна година в 90 СОУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” в „Люлин“, всеки делничен ден от 28 юли до 14 август в академията участват над 400 ученици, което е двойно повече в..

публикувано на 28.07.14 в 14:15