Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Ние тактуваме във вашия ритъм.

"Ритъмът на столицата" може да задава темпо, но и да го следваме също толкова уверено.
Вашите теми - нашите анализи и репортажи.

Всеки делничен - между 14 и 17 часа, внасяме такт във вашия ритъм.

Публикации

Жури от 100 изявени личности избира носителите на наградите „Икономика на светло“ – 2013 г.

От днес, деня, в който честваме празника на икономистите в България, започва процедурата по гласуване за победителите в първото издание на конкурса за Награди „Икономика на светло“ за 2013 г., организирани от Асоциация на индустриалния капитал в..

публикувано на 11.06.14 в 14:24

Катинар, верига, U-Lock? Как да изпотим и разочароваме крадците на велосипеди?

Времето се оправя и става все по-лесно и по-приятно за придвижване с велосипед. Когато човек обаче си остави колелото, за да свърши някаква работа, винаги съществува риск да не си го намери, когато се върне, дори да го е заключил. Как да затрудним..

публикувано на 11.06.14 в 13:51

Гласуват увеличение на заплатите на кметовете и общинските съветници в София - какво мислят столичани

Увеличение на месечната работна заплата на кмета на София, на председателя на Столичния общински съвет и на общинските съветници от 1 юли ще бъде гласувано на 12 юни. Решението е включено под точки 11 и 12 в дневния ред на сесията на съвета. В момента..

обновено на 11.06.14 в 13:22

Азиатски калинки-канибали застрашават българските си посестрими

Хищна азиатска калинка вече обитава и България, наричат я "шестокрак алигатор", защото изяжда не само листните и щитоносните въшки, но и себеподобните си. Освен това тези калинки нападат и гроздето и развалят плода и виното. Те са и 4 до 10 пъти..

публикувано на 10.06.14 в 14:41
Бисера Йосифова

Килиите, в които вероятно е бил и Васил Левски, ще бъдат реставрирани и отворени за посетители

Спекулациите за последния дом на Апостола на свободата Васил Левски не са една или две, както не са едно или две местата, сочени за негов гроб. В последните години обаче се открои още един щрих около живота на един от най-великите българи. Става дума..

публикувано на 10.06.14 в 14:09

Броени дни до откриването на Българския Лувър

Предстои откриването на ремонтираната и обновена сграда на т.нар. „Български Лувър” - Национален музеен комплекс . Този проект е реализиран от Министерството на културата със средства по Оперативна програма „Регионално развитие”. В изтеклия..

публикувано на 10.06.14 в 12:54

Формират нови екипи от лекари от столични болници за спешната помощ

Днес трябва да бъдат формирани новите екипи от лекари от столични болници, които ще помагат на спешната помощ. Медиците от общинските болници ще работят временно, на граждански договор към Центъра за спешна медицинска помощ. Така спешните екипи..

обновено на 10.06.14 в 12:00

В град Елин Пелин цяла седмица доказват на света, че "Що е европско - оно е от шопско!"

Шопски празник в град Елин Пелин, под наслов "Що е европско - оно е от шопско!" За програмата и атмосферата на празника в „Ритъмът на столицата“ разказва кметът на града Галя Георгиева. Чуйте. От 16.30 ч. в ритуалната зала на..

публикувано на 09.06.14 в 15:03

„Цветно лято“ с Радио София настъпва 10 дни преди астрономическото

Топлото време настъпи, слънцето се усмихна и природата разцъфтя и направи дните ни по-пъстри и радостни. В унисон с красотата около нас, Радио София организира експозицията на цветни аранжировки по повод лятната си програма. В рамките на три дни - от..

публикувано на 09.06.14 в 14:34

Метрото се приближава към Летище София по план

Как върви строителството на участъка "Цариградско шосе - Дружба - Летище София"? Проектът предвижда   през 2015 г. да стигаме до летището с метро. Новата отсечка от бул. ”Цариградско шосе” до летището е с дължина от 5 км и ще има 4 метростанции...

публикувано на 09.06.14 в 12:59