Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Ние тактуваме във вашия ритъм.

"Ритъмът на столицата" може да задава темпо, но и да го следваме също толкова уверено.
Вашите теми - нашите анализи и репортажи.

Всеки делничен - между 14 и 17 часа, внасяме такт във вашия ритъм.

Публикации

Елена Бали: Танцът зарежда и ни прави по-красиви и щастливи

Във времето на карнавалите отвъд океана, този петък ви предлагаме разходка със стъпките на бразилските танци. Съдейства ни гостът в радиостудиото - Елена Бали - хореограф и инструктор . Чуйте какво включва терминът карибска музика..

публикувано на 07.03.14 в 14:26

Free Sofia Tour - ентусиасти предлагат безплатни туристически обиколки за чужденци в столицата

Ако човек отиде в която и да е европейска столица или в някои градове в САЩ, може да открие безплатни туристически обиколки с местни гидове. Това вече е възможно да видите и да се възползвате не само по света, но и в българската столица...

публикувано на 07.03.14 в 12:55

В 171-во училище „Стоил Попов“ в Нови Искър празнуват век и половина до края на април

Тази година се навършват 150 години от основаването на 171 ОУ „Стоил Попов“ в гр. Нови Искър. Честванията за отбелязването на годишнината започнаха още в началото на годината, като те ще продължат до следващия месец, тъй като предложенията и..

публикувано на 06.03.14 в 13:08

Пожарникарят е част от отбор

Професията на пожарникаря винаги е будила уважение и като деца не малко от нас са си мечтали като пораснем   и ние да се борим с огнените стихии. Тази работа не е за всеки, изисква се много дисциплина, кураж и не на последно място солидна физическа..

публикувано на 06.03.14 в 12:18
Учителят-ходожник Виолин Неделчев в студиото на Радио София

Виолин Неделчев: Искаме децата да печелят олимпиади, но да знаят и кой е Густав Климт

На 3 март в рубриката „ Бранш “ ни гостува Виолин Неделчев – учител по изобразително изкуство в 143-то основно училище. Да припомним – той и учениците му вече са познати на слушателите на „Ритъмът на столицата“ с намерението да кандидатстват за книгата..

обновено на 05.03.14 в 16:50
Гергина Дворецка

Гергина Дворецка: Преживените моменти са не само спомени, но и опит, който е добре да споделим

Прецизният изказ на журналистиката и нежността на поетичното перо се съчетават в личността на нашия гост в рубриката „Бранш“ – Гергина Дворецка. Слушателите я познават като дългогодишна журналистка в БНР, създател и водещ на съществуващото вече близо..

публикувано на 05.03.14 в 15:46

Изложението "Аз, инженерът" привлича млади специалисти и учащи, изкушени от науката

Вълнуващо целодневно изживяване ще се проведе днес в Интер Експо Център - София. Младежкият форум има за цел да покаже на младите специалисти, студенти и гимназисти, че наука и иновации се правят и тук, а възможностите за професионална..

публикувано на 05.03.14 в 14:24

Роботи излизат на тепиха да се "борят" с елиминации

В Интер Експо център днес започват интригуващи състезания на роботостроителите, които ще имат възможност да представят произведенията си в три категории: “Следване на линия”,   “Излизане от лабиринт” и “Мини сумо” и да получат отзиви. Какво точно..

публикувано на 05.03.14 в 13:35

The Smugglers Collective канят циркови артисти до диджейските пултове

В обедния развлекателен шейк на Радио София днес сме поканили хора, които обичат да миксират...  Диджеите Павел Атанасов и Димитър Драгнев са част от The Smugglers Collective , които връщат слушатели и публика (и участници) на партита към златните..

публикувано на 28.02.14 в 13:57

Не сливи за смет, а билет за метрото – срещу пластмасова бутилка

В Пекин си купуват билети с пластмасови бутилки. В Китай живеят около два милиарда души, които произвеждат невъобразимо количеството битови отпадъци. Властите са принудени да измислят различни хитрости за справяне с този проблем, съобщи..

публикувано на 28.02.14 в 13:12