Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Ние тактуваме във вашия ритъм.

"Ритъмът на столицата" може да задава темпо, но и да го следваме също толкова уверено.
Вашите теми - нашите анализи и репортажи.

Всеки делничен - между 14 и 17 часа, внасяме такт във вашия ритъм.

Публикации

Цветелин Биков: По-доброто образование ни прави по-активни граждани

В рубриката „ Бранш “ днес гостува Цветелин Биков – мениджър по комуникации във Фондация Заедно в час. Организацията от години работи за това, всички деца в България да имат достъп до качествено образование, независимо къде живее и..

публикувано на 11.02.14 в 14:01

В програмата на Деня за безопасен интернет - интерактивна дискусия и ученически рок групи

На 11 февруари за 11-и пореден път светът ще отбележи Деня за безопасен интернет. Това е инициатива на Европейската комисия, която вече обхваща над 100 държави на всички континенти. Централното събитие за отбелязване на Деня за безопасен..

публикувано на 11.02.14 в 12:57

Брокери: Сега е добър момент да купите апартамент

Засилва се доверието и интересът към пазара на имоти. Това анализират и съобщават брокери. През последните години България бе сред европейските страни със спад до 30% в сделките с недвижими имоти, но като че ли се задава „раздвижване“ на..

публикувано на 11.02.14 в 12:22

Вокален педагог - професия или призвание

Музиката е неразделна част от ежедневието ни, но за да сме обградени от качествени музикални изпълнения, най-важна е основата на музикалното образование. За да разберем предизвикателствата на откриването и реализацията на млади таланти в..

публикувано на 10.02.14 в 14:50

Патици, петли, яйца от пъдпъдъци - на животинския пазар в Долни Богров

София скоро ще си има нова атракция - за местните хора, както и за чуждестранните посетители - животински пазар. Предвижда се пазарът за животни да се намира на бул. „Данаил Николаев“ и да обхваща площ от 5 декара. До няколко месеца ще бъде обявена..

публикувано на 10.02.14 в 13:29

За Св. Харалампий, меда и застрашените пчели

Днес отбелязваме църковния празник на Св. Харалампий - покровител на пчеларите. В град Магнезия (Тесалия) той заемал епископската катедра. Бил вече над стогодишна възраст, когато по нареждане на император Септимий Север се започнало..

публикувано на 10.02.14 в 12:57

Във ведическата кухня е важен не само начинът на хранене, но и настроението, с което се готви

Гост в рубриката „ Бранш “ този път е - майстор по ведическа кухня, преподавател, инструктор. Наименованието на ведическата кухня произлиза от т.нар. веди – древноиндийски текстове ( веди означава знание ), в които се отразява..

публикувано на 07.02.14 в 14:09

„Бясна, кривогледа и лакома“ на сцената на Сатиричния театър

Текат вече премиерните представления на моноспектакъла на Йорданка Стефанова „Бясна, кривогледа и лакома“. Това е пиеса от Боян Папазов, която ще можем да видим в Сатиричния театър на 8 февруари, събота. Представлява поредица от телефонни..

публикувано на 07.02.14 в 12:56

Светът е олимпиада от утре до 23 февруари

Утре, 7 февруари, е церемонията по откриването на първото за тази година голямо спортно събитие - Зимните Олимпийски игри в Сочи . България ще бъде представена от 18 спортисти, а общо в игрите участие ще вземат 6000 атлети от 85 страни...

публикувано на 06.02.14 в 14:48
За сноу кайтинг е нужно да има най-вече вятър, както и сняг, разбира се

На Витоша има условия и за сноу кайтинг. Но какво ви трябва за този спорт?

Днес в рубриката „ Бранш “ ни гостува Свилен Цончев – сертифициран инструктор по кайт сърф – спорт създаден да се практикува основно на вода. Говорим обаче за една разновидност на спорта, която става особено привлекателна през зимата -..

публикувано на 06.02.14 в 14:26