Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Легендите на София

Снимка

„Легендите на София“

представя различните пластове на града, пред жители и гости, които избират да разгледат столицата в по-различен план от ежедневния, един алтернативен туристически тур, скрит по улиците на София.

Разглеждаме както паметници на културата, така и знакови за софиянци места, които с историята си грабват интереса на хората.
Преминаваме през многобройните пластове, изграждащи нашата столица, като вникваме в историята с разкази от първо лице за различните сгради и архитектурни обекти, които оформят облика на София още в началото на миналия век.
Всичко това - за да опознаем непознатото в нашия град!


Публикации

Адресите на любовта – актрисата Мария Русалиева

Нито един от четиримата съпрузи на Мария Русалиева не е голямата й любов Актрисата дала сърцето си на германец, но не намерила кураж да зареже родителите си в България Голямата актриса Мария Русалиева, която ни напусна на 5 август..

обновено на 17.10.21 в 10:54
Владимир Новков

Движещият се човек е по-щастлив

Владимир Новков, личностен и спортен психолог. Сертифициран в изграждането на ДНК-базирани тренировъчни режими: "Всеки човек е протагонист в собствената си история. Избрах своя път в психологията още от гимназията, потомствен психолог съм. Приносът ми..

публикувано на 16.10.21 в 15:05
Никола Колев,

Един добър творец е и изящен лъжец

Никола Колев и неговите паралелни светове в залите на Регионалния исторически музей - София: „В живота има хора със способности, които са дадености. Съдбата ми е позволила да бъда част от тях и мога да се пренасям в светове, в които не всеки..

публикувано на 10.10.21 в 09:00
Петър Василев

Талантливите хора никога няма да свършат

В деня на 110-годишнина от рождението на актьора Петър Василев ни гостува Румяна Василева, негова дъщеря: „Беше скромен човек, нямаше желание да преподава, въпреки, че бе канен във ВИТИЗ. Нямаше самочувствието, защото самият той не бе завършил..

публикувано на 09.10.21 в 15:00
Хр, Морфова и Л. Прокопова

Адресите на любовта: Христина Морфова

Христина Морфова 30 години живее с жена Заради злостни слухове родители не пускат ученичките им в дома на ул. „Паренсов“ 29 Христина Морфова, наричана по света „българският славей“ повече от 30 години е неразделна със своята приятелка, певицата..

публикувано на 09.10.21 в 14:05
Златка Узунова и Димо Чотров

Културно наследство в разширена реалност

Дигитализация на културното наследство със Златка Узунова и Димо Чотров : "Музеите бяха затворени за известно време, видяхме тази програма във фонд "Култура" и сключихме партньорства с три музея в София. Взехме по 5 експоната и ги дигитализирахме, но ги..

публикувано на 02.10.21 в 16:00
Светла Баева и Рая Раева

Да се вдъхновяваме една друга, а не да си пречим

Рая Раева, представител на Български фонд за жените, съавтор на книгата „В като Вагина“, номинирана за Жена на годината 2021 г. в категория „Общество“ : "Български фонд на жените оказва подкрепа на по-малки организации в цялата страна, които работят с..

публикувано на 02.10.21 в 15:00
Емилиян Станев

Адресите на любовта - Емилиян Станев

Емилиян Станев и проф. Илия Петров поделят жена си на чашка в „При Луката” на ул. „Раковски”. Художникът често гостува на писателя и бившата си съпруга в дома им на ул. „Венелин“ 31. Художникът Илия Петров, писателят Емилиян Станев и Надежда,..

публикувано на 02.10.21 в 14:15

Да пробягаш стъпките на Алеко

Димо Христов за историческото състезание "По стъпките на Алеко Константинов": Състезанието е уникално, единствено по рода си с планинско бягане. Алеко с приятеля си минават по трасето от Железница през Черни връх до Владая. Това е четвъртото издание,..

публикувано на 25.09.21 в 16:00
Уайлд берис

Първо - бягане, после - кафе

Калина Николаева и Александра Атанасова от женското общество за екстремен спорт и активен начин на живот Wild-berries: "Съни - Биг бос, основава в 2012 "Уайлд берис". От седем години сме заедно. Планинско катерене, сноуборд (Калина). През 2015 реших, че..

публикувано на 25.09.21 в 15:10