Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Легендите на София

Снимка

„Легендите на София“

представя различните пластове на града, пред жители и гости, които избират да разгледат столицата в по-различен план от ежедневния, един алтернативен туристически тур, скрит по улиците на София.

Разглеждаме както паметници на културата, така и знакови за софиянци места, които с историята си грабват интереса на хората.
Преминаваме през многобройните пластове, изграждащи нашата столица, като вникваме в историята с разкази от първо лице за различните сгради и архитектурни обекти, които оформят облика на София още в началото на миналия век.
Всичко това - за да опознаем непознатото в нашия град!


Публикации

Адресите на любовта - Люба Велич

Оперната прима Люба Велич лудва по регулировчик Българката се води за създателка на стрийптийза чрез ролята си в „Саломе“ на Вагнер Българката Люба Величкова, покорила света като сопраното Люба Велич, се жени на 43 г. за обикновен виенски..

публикувано на 14.05.22 в 14:00
Писателското кафене

Всички интересни истории са в хората

Разказ от Виктор Топалов за последния документален филм " В сърцето на стария град ": "Този филм бе най-голямото предизвикателство. Решихме да направим нещо по-актьорско. Връщаме се в миналото. Героят ни е събирателен образ, оживяващ спомените на..

публикувано на 07.05.22 в 16:00

Доброволчеството не е еднократна дейност

Ивана Попова и Мария Шопова - куратори в Global Shapers Hub Sofia : "Организацията ни е създадена в Швейцария. Създаваме промяна около себе си. Основните ни направления са три: устойчивост и екология; образование и работоспособност; социална..

публикувано на 07.05.22 в 15:00

Адресите на любовта - Сава Огнянов

Сава Огнянов се влюбва в бъдещата си съпруга, когато тя е на 13 Легендата на Народния театър е син на първото либе на Христо Ботев, има закачка с щерката на поета – Иванка Когато вижда за първи път бъдещата си съпруга Жозефина, звездата на..

публикувано на 07.05.22 в 14:00

Наградите са за целия екип

Режисьорът Орлин Менкаджиев спечели наградата за късометражно кино на София Филм Фест 2022 за филма „Игра“ и наградата за кино „355“ с филма „Старецът и телефонът“: "Отидох като общ работник по правенето на един сериал. Тогава бях ученик и реших като..

публикувано на 30.04.22 в 15:00

Адресите на любовта - Никола Вапцаров

Войвода оженил Вапцаров насила за Бойка Преди разстрела поетът е влюбен в актрисата Иванка Димитрова. Когато баща му е отвлечен от крило на ВМРО, с което неговият враждува, единствената утеха на Никола са разходките с Бойка в гората над..

публикувано на 30.04.22 в 14:00

Район "Оборище", неговите знакови къщи и читалище

Историята на район „Оборище“ и Народно читалище „Алеко Константинов“ с гида Здравко Петров и Божидар Емануилов: "Арх. Фингов и арх. Маричков създават най-красивите сгради в духа на времето си - сецесиона. Арх. Фингов след първия си фалит прави..

публикувано на 30.04.22 в 16:00
ул.

От "Търговска" до бар "Луна"

Божидар Янев ни кани на разходка из някои от емблематични софийски улици и търси събеседници, които да ни въведат в тайните им: Стефан Огнянов разказва за най-късата софийска пешеходна уличка "Малко Търново", част от бившата Сахат махала, където е..

публикувано на 16.04.22 в 16:00

Очите на Христо Русев

Фотожурналистът Христо Русев е само на 27, обиколил е 28 страни и снимките му са в поне 29 международни издания. Как започва всичко и как продължава - в разговора на Елена Пъневска с него. Там ще научите повече и за един от последните му проекти, "Очи"...

публикувано на 16.04.22 в 15:00

Адресите на любовта - Константин Кисимов

Константин Кисимов всеки път коленичи на пл. „Славейков“ На 21 декември 2011 г. от живота си отива Лиляна – единствената съпруга на легендарния актьор Константин Кисимов. Тя доживява до дълбока старост и до кончината си споменава с нежност..

публикувано на 16.04.22 в 14:05