Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Новото нормално

Информации и идеи за времето, което прекарваме у дома - волю или неволю.
Останете си вкъщи, ама не стойте.
Занимавайте се с дейности, които са полезни за вас, за близките ви, за непознатите, за професионалното ви развитие.

Публикации

Нови Искър търси най-пъстрия и красив двор

По традиция в началото на пролетта в район "Нови Искър" се провежда конкурс за най-пъстър и красив пролетен двор. В района има над 10 000 двора. През месеците април и май те се превръщат в невероятно красиви, дори райски градини, които са истинска..

публикувано на 30.04.20 в 11:45

Изолацията и нейният отпечатък върху семейните отношения

Извънредната ситуация, в кoятo cе намираме зaрaди пандемията от кoрoнaвируc,мoжe дa ce oтрaзи нa oтнoшeниятa в eднo ceмeйcтвo. Дoмaшнaтa изoлaция - дoбрoвoлнa или зaдължитeлнa, e eднa oт въведените задължителни  мeрки. Тя, обаче, ce oтрaзявa..

публикувано на 29.04.20 в 16:39

Балконът като шарена градина: Чери домати, подправки и всякакви цветя

15-20 минути на ден са достатъчни, за да превърнем терасата си в зелено кътче. Градското градинарство набира популярност с бързи темпове, а дългите опашки пред аптеките, вече се преместиха ботаническите магазини.  Преди всичко са ни нужни семена от..

публикувано на 28.04.20 в 08:46

„Виртуален пъзел от стихове“ - свежа провокация, която носи награди

По повод 100-годишнината от рождението на Валери Петров, социалната онлайн кампания #СОФИЯвкъщи на дирекция „Спорт и младежки дейности“ на Столичната община отправя ново предизвикателство – „Виртуален пъзел от стихове“. Всеки, който иска да се включи в..

публикувано на 27.04.20 в 12:07

"Градинар по пижама" - да поканим пролетта вкъщи

В началото на Светлата седмица, след Възкресение Христово, продължаваме да се радваме на възродената природа, която разцъфва за нов живот. Все още ни липсват разходките в парка или в планината, за да и се насладим отблизо, но затова пък има различни начини..

публикувано на 23.04.20 в 10:40

Миро събира десетки танцуващи вкъщи в ново видео

Над 50 човека танцуват в домовете си - в новото видео "Очите" на Миро , съобщиха от екипа на изпълнителя. Идеята и реализацията са на хореографа Маргарита Будинова . Тя е събрала на едно място световните шампиони по художествена гимнастика Елена Бинева и..

публикувано на 21.04.20 в 16:27

Virusfest - цветна жанрова палитра без вирусна тематика

Първият онлайн Virusfest  ще се проведе от 24 до 26 април. Той ще даде възможност на много независими артисти, музиканти, художници, автори, танцьори, приложници, хора с таланти и творческа енергия да покажат на света най-доброто от себе си...

публикувано на 21.04.20 в 11:40

Да направим сами подаръци за близките си за Великден

Великден е един от най-важните християнски празници - денят, в който се чества Възкресението на божия син Иисус Христос. Все по-често на този светъл ден най-близките хора си правят подаръци.  Знаейки добре колко претрупани са домовете ни с непотребни..

публикувано на 17.04.20 в 15:31

Да обагрим трапезата си с красиви и изкусно изписани яйца

Великденската традиция за боядисване на яйца е една от най-приятните за всяко семейство, носи радост на децата и събира малки и големи около масата. Не e известно кога за първи път са започнали да се багрят яйца. Има иcтopичecĸи и apxeoлoгичecĸи дaнни,..

публикувано на 16.04.20 в 10:53

Да се прегледаме безплатно онлайн при над 50 лекари

Възможността за дистанционен медицински преглед вече е по-скоро необходимост, отколкото екзотика. Така се спазва социалната изолация и риска от заразяване. Затова и една от големите платформи у нас, която е сред лидерите в сферата на телемедицината,..

публикувано на 15.04.20 в 16:13