Bullgaria në fotografi

Bullgaria në fotografi

botuar më 20-12-01 5.05.MD

Bullgaria në fotografi

botuar më 20-11-30 12.22.MD

Bullgaria në fotografi

botuar më 20-11-27 5.21.MD

Bullgaria në fotografi

botuar më 20-11-26 5.36.MD

Bullgaria në fotografi

Bansko, "tiebreak" midis verës dhe vjeshtës. Foto:@funbansko

botuar më 20-09-24 8.34.MD

Bullgaria në fotografi

Fshati Sveshtari, rajoni i Razgradit, Bullgari Verilindore. Muzg mbi Lludogorie. Foto: BTA

botuar më 20-09-23 5.26.MD

Bullgaria në fotografi

Mali Vitosha, ekskursion deri në zonën Kamen Del nga ku hapet pamja e mrekullueshme drejt Sofjes. Foto: BGNES

botuar më 20-09-21 12.09.MD

Bullgaria në fotografi

Kozloduj, ceremonia zyrtare e hapjes së anijes-muze të rinovuar “ Anija Radecki ”. Foto: BTA

botuar më 20-09-18 5.18.MD

Bullgaria në fotografi

Sllënçev Bjrag, dallga perfekte. Më se 550 mijë bullgarë rizbuluan bregdetin amtar. Sipas të dhënave të Ministrisë së Turizmit kjo shifër është rekorde për vitet e fundit. Foto: BTA

botuar më 20-09-16 5.22.MD

Bullgaria në fotografi

Qyteti Vraca. Hapja e edicionit të 132-të të njërit prej panaireve më të vjetra në Bullgari. Mbi 100 prodhues, zanatçinj dhe tregtarë marrin pjesë në Panairin e sivjetshëm të Vjeshtës në qytetin Vraca. Deri më 20 shtator ai do t’u sjell gëzim banorëve..

botuar më 20-09-15 11.06.PD

Bullgaria në fotografi

Sofja, Dita e Lartësimit të Kryqit të Nderuar. Liturgjia e shenjtë e arkiereve në kishën “Lartësimi i Kryqit të Nderuar”. Foto: BGNES

botuar më 20-09-14 10.54.PD

Bullgaria në fotografi

Qyteti Pllovdiv, panairi tradicional i zanateve popullore sivjet organizohet nga 10 deri më 13 shtator. Në të prezantohen më se 15 zanate popullore dhe shumë artikuj artizanal. Foto: BTA

botuar më 20-09-10 4.00.MD

Bullgaria në fotografi

Fshati Ezerec, Bullgari Verilindore, një pentagram kureshtar. Foto: EPA/BGNES  

botuar më 20-09-09 5.15.MD

Bullgaria në fotografi

Studimet e reja tregojnë se prodhimi i kripës afër Provadisë (në rrethin e Varnës, Bullgari Verilindore) ka filluar rreth 5 600 vjet para erës së re. Sipas arkeologëve nga Instituti Arkeologjik Kombëtar me muze pranë Akademisë Bullgare të Shkencave, të..

botuar më 20-09-08 4.55.MD