Regjisori Galin Stoev: Modeli i shtetit tonë është i gabuar

Një bullgar në Francë, jo thjesht një aktor në një skenë të huaj, por drejtor i Teatrit Kombëtar Dramatik në qytetin Tuluza. Këtë pozicion prestigjioz prej 3 vjetëve e zë regjisori bullgar Galin Stoev. Akoma gjatë zënies së këtij posti Stoev..

botuar më 20-09-01 9.32.PD

Film finlandez mori “Afroditën e Artë” të Festivalit “Dashuria është marrëzi”

Drama biografike “Helene” e regjisorit finlandez Antii Jokinen mori çmimin e madh të edicionit të 28-të të Festivalit të Filmave “Dashuria është marrrëzi” në qytetin Varnë. Filmi rikrijon historinë e piktores së njohur finlandeze Helena Sofia..

botuar më 20-08-29 11.57.PD

Kalaja Cari Mali Grad – nën tingujt e muzikës së operës dhe të dritave të shumta

Opera dhe Baleti i Sofjes po bëhen gati për festivalin e vet më të ri “Portali i dy botëve” i cili do të zhvillohet në kalanë nga periudha e antikitetit të vonë Cari Mali Grad. Kalaja është e vendosur në kodrën Shës Spas mbi fshatin Bellçin, në 15..

botuar më 20-08-29 7.00.PD

Rezidenca artistike Delejna do të kërkojë një model për ringjalljen e fshatit bullgar

Në 2 kilometra nga kufiri serb - në periferinë gjeografike të vendit tonë, Delejna po kalbet në izolim, varfëri dhe kolaps demografik në ngjashmëri të shumë fshatrave të tjera bullgare. Një grup njerëzish të rinj, së shpejti do të ndërtojnë aty..

botuar më 20-08-24 11.00.PD

Kinemaja bullgare dhe evropiane në të hapur tërheq banues dhe miq të qytetit Varna

Festivali i filmave të preferuar në Varna do të gëzojë përsëri adhuruesit e vet nga data 19 gusht deri më 5 shtator. Në kuadrin e “Kinemaja verore në lagje” përpara tyre do të zbulohet larmia e madhe  e shiritave me metrazh të shkurtër dhe të..

botuar më 20-08-22 7.00.PD
Teodora-Kosara Popova

Një film bullgar është nominuar për “Oskarin” studentor

Dokumentari “Tanda” i studentes Teodora-Kosara Popova nga Akademia Kombëtare për Art Teatral dhe Kinematografik “Krëstjo Sarafov” në Sofje është nga tri kandidaturat e huaja për “Oskar” studentor në kategorinë për filma dokumentarë. Ai u zgjodh..

botuar më 20-08-21 4.05.MD
Një kuadër nga filmi

Kinemaja dhe dashuria takohen në festivalin “Dashuria është marrëzi” në Varna

Për 28-in vit me radhë festivali kushtuar dashurisë dhe kinemasë në Varna paraqet produktet më të reja botërore të artit të shtatë. Festivali fillon këtë mbrëmje me dramën franceze “Si të jesh një bashkëshorte e mirë” me pjesëmarrjen e..

botuar më 20-08-21 1.56.MD

Sofja po i befason banuesit dhe miqtë e vet me një festival të ri në të hapur

“Është një marrëzi të bësh plane për të gjithë jetën, pasi ti vet nuk je zot madje i ditës së nesërme” - këto fjalë të filozofit romak Lucij Anej Seneka prej kohe kanë dëshmuar të drejtën e vet dhe janë aktuale edhe gjatë vitit të tanishëm 2020. Viti..

botuar më 20-08-20 11.20.PD

Festivali veror “Opera dhe Balet në të hapur” organizohet hera e pestë me radhë

Festivali veror “Opera dhe Balet në të hapur” – Shkëmbinjtë e Bellogradçikut organizohet vitin e pestë me radhë nga 21 deri më 23 gusht në teatrin veror të qytetit Bellogradçik, informon BTA. Festivali hapet me një koncert operistik kushtuar..

botuar më 20-08-19 1.07.MD

Gjetjet më emblematike nga Deltumi antik rreth qytetit Burgas gjallërojnë në një ekspozitë fotografike

Katër fotografë nga qyteti Burgas regjistruan nëpërmjet objektivëve të vet  bukurinë dhe finesën e artefakteve të vlefshme, të mbledhura në 24 fotografi marramendëse dhe të paraqitura në një ekspozitë të përbashkët nën titullin “Frymëzimi Deltum”. Mes..

botuar më 20-08-16 7.00.PD