Programi i ditës

Kënga e ditës –“Kjo nuk mund të jetë”

Petja Bujuklieva doli në skenën bullgare në mesin e viteve 80 dhe menjëherë tërhoqi vëmendjen e publikut të gjerë jo vetëm me zërin e saj unikal, por edhe me interpretimet emocionale dhe vizion atraktiv. Ka fituar shumë çmime prestigjioze bullgare dhe..

botuar më 10-08-31 10.35.PD

Kënga e ditës – “Vera e vonshme”

“Akaga” është një grup i njohur bullgar, i krijuar para 18 vjetësh nga studentë të Akademisë kombëtare muzikore. Në diskografinë e saj ka 5 albume, ndërsa ai i fundit ka mbledhur hitet më të mëdha të grupit. Prej tij zgjodhëm këngën e ditës – “Vera e..

botuar më 10-08-30 8.53.PD

Kënga e ditës –“Njerëzit dhe rrugët”

Për filmat bullgarë janë kompozuar shumë këngë të bukura që janë bërë të dashura të shumë njerëzve. Një prej tyre është kënga “Njerëzit dhe rrugët” nga filmi “Djali po ik”. Autor i muzikës është Boris Karadimçev, kurse teksti është shkruar nga Ilia..

botuar më 10-08-27 12.21.MD

Kënga e ditës - “Ironike”

Para pak kohe këngëtarja xhaz Mirosllava Kacarova prezantoi këngën e vet “Ironike”. Në këngë dëgjohen tendencat moderne vokale. Ajo mban në vet vete nostalgjinë dhe vegimin. Autore e muzikës dhe e tekstit është vet këngëtarja. Po të doni ta dëgjoni..

botuar më 10-08-26 11.20.PD

Kënga e ditës - “Mos harresë”

Ka këngë, që janë emblematikë për interpretuesit e tyre. Një këngë e tillë është “Mos harresë”, e cila para më se 28 viteve e shndërroi këngëtaren Katja Filipova – yje të estradës bullgare. Autor i vjershave është Kalin Donkov. Kompozitor i muzikës është..

botuar më 10-08-25 12.12.MD

Kënga e ditës - “Shiu i imtë”

“Diku jashtë, një shi i imtë përkëdheli botën. Shi të imtë nga sytë tënde...” Autor i këtyre vjershave mallëngjyese është këngëtari Doni. Muzikën e këngës “Shiu i imtë” e shkroi Dani Milev, i cili është edhe interpretues i saj. Krahas kompozitor i muzikës..

botuar më 10-08-24 11.05.PD

Kënga e ditës – “Më thuaj deri kur?”

Margarita Hranova është një prej këngëtareve më në zë bullgare. Edhe sot e kësaj dite ajo vazhdon të punojë aktivisht – jep koncerte, incizon albume dhe këngë të autorëve të njohur dhe të rinjë. Me këngën “Më thuaj deri kur?” ajo fitoi vendin e parë në..

botuar më 10-08-23 10.42.PD

Kënga e ditës – “Dua diell”

Kënga “Dua diell” zuri vendin e pestë në klasifikimin e BG-radios “100 këngët bullgare për verën”. Muzika dhe vjershat janë krijuar nga kompozitori Stefan Diomov. Këndon grupi i ri vokal “Pesë stinë”. Ata janë dy vajza dhe dy djem në moshë 18-20 vjeç...

botuar më 10-08-20 10.26.PD

Këngëtarja popullore bullgare Stefka Sëbotinova

Pothuajse mbarë jetën Stefka Sëbotinova i kushtoi këngës popullore. Repertori i saj plotë këngësh nga Trakia e Edrenesë, nga ku erdhën stërgjyshërit e saj, përbënë një pasuri të paçmueshme në thesarin folklorik bullgar. Stefka Sëbotinova fitoi popullaritet..

botuar më 10-08-20 8.36.PD

Kënga e ditës – “Një pikë dashurie”

Vjershat dhe muzikën e këngës “Një pikë dashurie” i shkroi Simeon Libçevi. Aranzhimin dhe interpretimin e këngës janë të grupit “Atlas”. Në fakt kënga u krijua në vitin 1985. Një gjë karakteristike për grupin është, se këngët e tij dallohen me meloditë e..

botuar më 10-08-19 11.31.PD
Подкасти от БНР