Programi i ditës

Kënga e ditës - “Kthim”

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Pesen na denia/audio02_bul_01_07_10.mp3 Kënga e fundit e duetit “Avenju” – “Kthim”, doli në tregun muzikor 20 vjet pas incizimit të parë profesional të këngëtarëve Bobi dhe Zaki. “Kthim” u krijua posaçërisht për projektin e..

botuar më 10-07-06 12.20.MD

Kënga e ditës - “Korrik”

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Pesen na denia/audio01_bul_01_07_10.mp3 Është verë! Është korrik! Ky fakt i jep ton këngës, e cila frymëzon me një gjendje shpirtërore pushimi. Interpretuesi i kësaj kënge rok “Korrik” është një nga themeluesit e muzikës rok..

botuar më 10-07-05 9.16.PD

Takime në valët e Radio Bullgarisë - Elica Todorova dhe Stojan Jankulov

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Obshtestvo/audio01_alb_01_07_10.mp3 Ajo është nga Bullgaria Lindore, kurse ai – nga pjesa perëndimore e vendit. Historia e tyre filloi në vitin 2000, kur rrugët e tyre u kryqëzuan. Atëherë ndoshta nuk kanë..

botuar më 10-07-02 8.40.PD

Lubo Kirov me album solo

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_25_06_10.mp3 Në fund të viteve 90 në skenën muzikore bullgare u shfaq një grup i ri, i cili u imponua shpejt në hapësirën muzikore. Ky është grupi “Te” (në përkthim – “Ata”) – katër muzikantë të..

botuar më 10-06-28 8.48.PD

Këngët e motrave Gruevi dhe Biserovi

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_22_06_10.mp3 Këngët e motrave Gruevi dhe Biserovi janë pjesë e folklorit të Maqedonisë së Pirinit. Shenjë specifike e folklorit të kësaj krahine është këndimi me dy zëra. Këngët interpretohen nga..

botuar më 10-06-23 9.28.PD

Trombonisti Georgi Kornazov: Unë jetoj për të interpretuar dhe nuk interpretoj për të jetuar

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_21_06_10.mp3 Megjithëse është i ri, Georgi Kornazov tashmë ka emrin e një intsrumentalisti të shkëlqyer. Muzikant me praktikë të lirë, ai merr pjesë në projekte të ndryshme në Francë. Ka dhe dy..

botuar më 10-06-21 11.59.PD

Grupi vokal i fëmijëve “Meço Puh” mbushi 30 vjeç

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_14_06_10.mp3 Këngëtarët e vegjël nga grupi vokal i fëmijëve “Meço Puh” punojnë në skenën muzikore me zjarr dhe dëshirë për ta gëzuar publikun e vet. Në grupin vokal këndojnë interpretuesit më të..

botuar më 10-06-15 9.54.PD

Orkestra “Sevlievo”

Orkestra “Sevlievo” është themeluar gjatë vitit 1960 në bashkinë, emrin e së cilës e mban. Të shumta janë dekoratat, të cilat muzikantët i kanë marrë gjatë viteve. Mes tyre është dhe “Lira e Artë” nga Lidhja e veprimtarëve muzikorë dhe të vallëzimit në..

botuar më 10-06-11 11.24.PD

Një koncert me këngë fëmijësh

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_31_05_10.mp3 Në lidhje me Ditën ndërkombëtare të fëmijëve ju ofrojmë një koncert me këngë fëmijësh. Po të doni të dëgjoni koncertin klikoni AUDIO. Ju urojmë minuta të këndshme!

botuar më 10-06-01 10.32.PD
Razvigor Popov dhe Mimi Ivanova

Razvigor Popov me jubile

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Lichnosti/audio01_alb_25_05_10.mp3 Razvigor Popov - pianist, kompozitor, autor i teksteve dhe jo në vend të fundit - pedagog, feston jubile. Po të doni të mësoni më shumë për karrierën e tij muzikore dhe të dëgjoni..

botuar më 10-05-28 7.53.PD