Programi i ditës

Muzikë ortodoksale në interpretim të basit Boris Hristov

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_29_03_10.mp3 Në lidhje me festën e madhe të krishtere Pashkët ju ofrojmë muzikë ortodoksale në interpretim të basit të njohur bullgar Boris Hristov. Ju urojmë minuta të këndshme!

botuar më 10-03-31 1.37.MD

Koncert festiv për Pashkët

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_26_03_10.mp3 Ju ftojmë të ndieni atmosferën e festës së krishterë Pashkët me një koncert festiv këngësh. Ditët e Pashkëve priten me padurim më të madh nga fëmijët. Ata e lidhin festën me..

botuar më 10-03-31 1.25.MD

Binka Dobreva - zëri i krahinës së Trakisë

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Lichnosti/audio01_alb_23_03_10.mp3 Po të doni të mësoni për krijimtarinë popullore të krahinës së Trakisë dhe të dëgjoni këngë popullore tipike për këtë krahinë në interpretim të këngëtares së njohur popullore Binka..

botuar më 10-03-24 9.06.PD
Gjatë muajit mars të vitit 2010 Kori i fëmijëve i Radios Kombëtare Bullgare shënoi jubileun e tij - 50 vjet nga themelimi.

Radiokori i Fëmijëve mbushi 50 vjet

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_22_03_10.mp3 Gjatë vitit 1959 udhëheqja e Radios Kombëtare Bullgare, e cila atëherë quhej Radio Sofia, vendosi të krijojë një kor të fëmijëve. Radioja tashmë kishe orkestër popullore dhe kor, të..

botuar më 10-03-23 9.40.PD

Mini diskoteka

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/Audio02_alb_08_03_10.mp3 Po të doni të merrni një informacion aktual për jetën muzikore tek ne, lidhur me këngën më të re të pop këngëtares Viktoria Kerin edhe me një këngë tjetër të re, e cila titullohet..

botuar më 10-03-09 10.33.PD

Rosi Kirillova

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Lichnosti/audio01_alb_04_03_10.mp3 Po të doni të mësoni më tepër për jetën dhe për të gjithë krijimtarinë krijuese të këngëtares Rosica Kirillova si dhe të mësoni pak më shumë për këngët e saj më të reja, ju lutemi..

botuar më 10-03-05 9.51.PD

Zëri bullgar në “Avatar”

Folklori origjinal bullgar gëzon një respekt të madh në muzikën e prodhimeve botërore kinematografike. Për herë të radhës vokale specifike për Bullgarinë dëgjohen në filmin fantastik “Avatar” me regji të James Cameron. Zëri është i këngëtares së re Radka..

botuar më 10-03-04 12.24.MD

Bogdana Karadoçeva dhe Stefan Dimitrov në një bashkim jetik dhe krijues

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Lichnosti/audio01_alb_23_02_10.mp3 Mbase asnjë në Bullgari nuk do të verë nën dyshim popullaritetin e çiftit muzikor - këngëtarja Bogdana Karadoçeva dhe kompozitori Stefan Dimitrov. Të lidhur në një bashkim jetik..

botuar më 10-02-26 1.50.MD

Albumi i ri i grupit “Lot Lorien”

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_22_02_10_.mp3 Para pak kohe në sallën e koncertit të Radio Varnës grupi “Lot Lorien” paraqiti programin e albumit të tij të ri. Puna mbi të po vazhdon. Grupi “Lot Lorien” u krijua para 14 vjetësh..

botuar më 10-02-23 10.45.PD

Janka Rupkina dhe Millka Andreeva prezantojnë këngë nga fshati Bogdanovo

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/Audio01_alb_18_02_10.mp3 Fshati Bogdanovo, i vendosur në 328 kilometra në juglindje nga kryeqyteti në rajonin e malit Stranxha, është themeluar gjatë shekullit të XIX. Është i njohur me mbeturinat nga një..

botuar më 10-02-22 1.52.MD