Programi i ditës

Këngëtarë dhe ekzekutues popullore

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_18_01_10.mp3 Për adhuruesit e muzikës popullore do të tingëllojnë ekzekutime të atyre të cilët kanë lindur gjatë muajit janar. Po të doni të dëgjoni interpretime të tamburistit të njohur Atanas..

botuar më 10-01-20 11.14.PD
Këngëtarja Cvetelina Çendova

Lajme në fushën e muzikës pop

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio02_alb_08_01_10.mp3 20 vjet pas incizimit të parë profesional të duetit “Avenju”, është e gatshme dhe antologjia e duetit. Në të është përfshirë një këngë e re – “Rikthim”, e krijuar nga Bobi dhe Zaki..

botuar më 10-01-11 9.12.PD

Koncert festiv me rastin e Vitit të Ri

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_29_12_09.mp3 Me rastin e Vitit të Ri ju ofrojmë një koncert këngësh popullore. Po të doni të dëgjoni koncertin klikoni AUDIO! Ju urojmë minuta të këndshme!

botuar më 09-12-30 10.07.PD
Këngëtari Vladimir Ampov-Grafa (djathtas) bashkë me muzikantët e grupit “Akaga”

Hitet e vitit 2009

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_18_12_09.mp3 Kënga e parë salsa në bullgarisht u bë një hit i madh në klasifikimet muzikore. Ajo titullohet “Një vajzë me flokë të zinj” dhe është e formacionit “Tumbaito” dhe e muzikantit bullgar..

botuar më 09-12-29 3.08.MD

Ngjarjet folklorike gjatë vitit 2009

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio05_alb_16_12_09.mp3 Përvjetorë të shënuar, koncerte emociononte, festa shumëmijëshe – si çdo vit kalendari kulturor bullgar ishte plot e përplot me ngjarje folklorike. Besohet, se atje, ku ka dashuri,..

botuar më 09-12-29 12.35.MD
Ansambli folklorik “Filip Kutev”

Incizime të zgjedhura të Orkestrës për Muzikë Popullore pranë Radios Kombëtare Bullgare

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_15_12_09.mp3 Para 75 vitesh kur u themelua Radioja Kombëtare Bullgare si institucion kombëtar kulturor, një prej hapave të parë të Sirak Skitnik – udhëheqës i medias në ato vite ishte në drejtim të..

botuar më 09-12-21 3.54.MD

Koncert me këngë zbavitëse me rastin e Krishtlindjeve

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio03_alb_16_12_09.mp3 Festa e Krishtlindjeve është më e dashur për fëmijët. Në çdo shtëpi për ta shkëlqejnë pemët e Krishtlindjeve, që janë zbukuruar me lodra shumëngjyrëshe. Këngët e fëmijëve për..

botuar më 09-12-21 3.43.MD

Një koncert me këngë fëmijësh kushtuar Krishtlindjeve

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_16_12_09.mp3 Bota e krishterë feston ditën e Krishtlindjeve. Kambanat bien për lindjen e Shpëtimtarit. Po të doni të dëgjoni një koncert me këngë fëmijësh, kushtuar Krishtlindjeve - klikoni AUDIO...

botuar më 09-12-21 3.29.MD
Ivelina dhe Tonika Andreevi

Festivali i këngës së fëmijëve “Monedha e artë” në Bolonjë

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio02_alb_30_11_09.mp3 Festivali “Monedha e artë” që është krijuar gjatë vitit 1959 në Milano është ndër festivalet më të njohura për këngë fëmijësh. Çdo vit ai dërgon mesazh për vëllazëri dhe solidarit,..

botuar më 09-12-01 12.01.MD

Mihail Belçev feston jubileun e tij 40 vjeçar artistik

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_20_11_09.mp3 Kompozitor, këngëtar, shkrimtar dhe regjisor – kjo është një pjesë prej biografisë së Mihail Belçevit. Me muzikë merret qysh si fëmijë, vjershat e parë i ka shkruar si nxënës, ka..

botuar më 09-11-23 10.55.PD