Programi i ditës

Një koncert me këngë fëmijësh kushtuar Krishtlindjeve

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_16_12_09.mp3 Bota e krishterë feston ditën e Krishtlindjeve. Kambanat bien për lindjen e Shpëtimtarit. Po të doni të dëgjoni një koncert me këngë fëmijësh, kushtuar Krishtlindjeve - klikoni AUDIO...

botuar më 09-12-21 3.29.MD
Ivelina dhe Tonika Andreevi

Festivali i këngës së fëmijëve “Monedha e artë” në Bolonjë

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio02_alb_30_11_09.mp3 Festivali “Monedha e artë” që është krijuar gjatë vitit 1959 në Milano është ndër festivalet më të njohura për këngë fëmijësh. Çdo vit ai dërgon mesazh për vëllazëri dhe solidarit,..

botuar më 09-12-01 12.01.MD

Mihail Belçev feston jubileun e tij 40 vjeçar artistik

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_20_11_09.mp3 Kompozitor, këngëtar, shkrimtar dhe regjisor – kjo është një pjesë prej biografisë së Mihail Belçevit. Me muzikë merret qysh si fëmijë, vjershat e parë i ka shkruar si nxënës, ka..

botuar më 09-11-23 10.55.PD
Pallati në qytetin bregdetar Ballçik

“Muzika pa kufij” – Formacioni artistik “Skenderman”

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/Audio02_alb_09_11_09.mp3 “Muzika pa kufij” është motoja e disa ngjarjeve, që janë organizuar me pjesëmarrjen e formacionit artistik “Skenderman”. Skanderi është një prej emrave, me të cilit njerëzit nga Lindja..

botuar më 09-11-11 10.09.PD

Faqe muzikore

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/Audio01_alb_09_11_09.mp3 Emri i kitaristit Rosen Senovski prej kohe është i njohur në muzikën bullgare pop. Ai ka lindur në qytetin Burgas dhe ka punuar me muzikantët më të njohur në qytetit të tij të..

botuar më 09-11-11 9.33.PD

Kronika e shfaqjeve muzikore

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_06_11_09.mp3 Motrat Biserovi janë ndër këngëtarët e parë popullorë bullgarë me karrierë botërore. Ato janë dhe grupi i parë folklorik, i cili ka realizuar një album me producent të huaj...

botuar më 09-11-11 9.09.PD

Me këngët e kuartetit “Bylbyl”

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_30_10_09.mp3 Bylbyli është një zog i vogël, i famshëm me zërin e tij. Emrin e këtij zogu e zgjodhën këngëtaret nga kuarteti “Slavej” (“Bylbyl”). Kuarteti “Bylbyl” është i njohur në tërë botën...

botuar më 09-11-02 10.42.PD

Kultura muzikore bullgare jashtë shtetit

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_27_10_09.mp3 Në vitet 70-të dhe 80-të të shekullit të kaluar trioja folklorike “Bëllgarka” realizoi dhjetëra turne në mbarë Evropën, SHBA-në, Izraelin. Këngëtaret e famshme Janka Rupkina, Eva..

botuar më 09-10-28 1.41.MD

Me këngët e Vasil Najdenovit

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Lichnosti/audio01_alb_26_10_09.mp3 Me këngët e Vasil Najdenovit Vasil Najdenov është nga brezi kantautorësh, që kanë një kontribut të veçantë për zhvillimin e muzikës bullgare pop gjatë 30 vjetëve të fundit. Shumë..

botuar më 09-10-27 12.53.MD

Me hitet e grupit “Akaga”

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_20_10_09.mp3 “Akaga” është një prej grupeve bullgare me popullaritet më të gjerë, më tepër për shkak të muzikës së tij origjinale – një kombinim i stileve të ndryshme. Pas katër albumeve dhe dy..

botuar më 09-10-21 1.42.MD