Programi i ditës

Ju prezantojmë këngëtaren Janka Rupkina

Po të doni të dëgjoni interpretime të këngëtares popullore bullgare me famë botërore Janka Rupkina klikoni AUDIO. Ju urojmë minuta të këndshme!

botuar më 10-01-28 1.16.MD
Në fotografinë (nga e majta në të djathtë): Ivan Leçev, Konstantin Cekov, Ivajlo Krajçovski, Petër Sllavov dhe Rumen Bojaxhiev

Me muzikën e grupit të njohur bullgar FSB

Rumen Bojaxhievi, që është një prej themeluesve të grupit të shquar, tha: “Ideja e krijimit të formacionit gjatë vitit 1975 ishte muzika – jokomerciale, e sinqertë, e vërtetë.” Si kompozitor, producent dhe me kompetencë të madhe në fushën e muzikës..

botuar më 10-01-25 2.25.MD

Këngëtarë dhe ekzekutues popullore

Për adhuruesit e muzikës popullore do të tingëllojnë ekzekutime të atyre të cilët kanë lindur gjatë muajit janar. Po të doni të dëgjoni interpretime të tamburistit të njohur Atanas Vëllçev, të këngëtareve popullore Valja Ballkanskës dhe Snezhana Vitanova..

botuar më 10-01-20 11.14.PD
Këngëtarja Cvetelina Çendova

Lajme në fushën e muzikës pop

20 vjet pas incizimit të parë profesional të duetit “Avenju”, është e gatshme dhe antologjia e duetit. Në të është përfshirë një këngë e re – “Rikthim”, e krijuar nga Bobi dhe Zaki posaçërisht për projektin e tyre jubilar. Ata saktësojnë se ky nuk është..

botuar më 10-01-11 9.12.PD

Koncert festiv me rastin e Vitit të Ri

Me rastin e Vitit të Ri ju ofrojmë një koncert këngësh popullore. Po të doni të dëgjoni koncertin klikoni AUDIO! Ju urojmë minuta të këndshme!

botuar më 09-12-30 10.07.PD
Këngëtari Vladimir Ampov-Grafa (djathtas) bashkë me muzikantët e grupit “Akaga”

Hitet e vitit 2009

Kënga e parë salsa në bullgarisht u bë një hit i madh në klasifikimet muzikore. Ajo titullohet “Një vajzë me flokë të zinj” dhe është e formacionit “Tumbaito” dhe e muzikantit bullgar Kalin Veljov. Në interpretimin e këngës merr pjesë dhe këngëtarja..

botuar më 09-12-29 3.08.MD

Ngjarjet folklorike gjatë vitit 2009

Përvjetorë të shënuar, koncerte emociononte, festa shumëmijëshe – si çdo vit kalendari kulturor bullgar ishte plot e përplot me ngjarje folklorike. Besohet, se atje, ku ka dashuri, gjithnjë bëhen mrekulli. Boris Mashallovi provoi profesione të ndryshme,..

botuar më 09-12-29 12.35.MD
Ansambli folklorik “Filip Kutev”

Incizime të zgjedhura të Orkestrës për Muzikë Popullore pranë Radios Kombëtare Bullgare

Para 75 vitesh kur u themelua Radioja Kombëtare Bullgare si institucion kombëtar kulturor, një prej hapave të parë të Sirak Skitnik – udhëheqës i medias në ato vite ishte në drejtim të përhapjes së muzikës popullore bullgare nëpërmjet radio programeve. Po..

botuar më 09-12-21 3.54.MD

Koncert me këngë zbavitëse me rastin e Krishtlindjeve

Festa e Krishtlindjeve është më e dashur për fëmijët. Në çdo shtëpi për ta shkëlqejnë pemët e Krishtlindjeve, që janë zbukuruar me lodra shumëngjyrëshe. Këngët e fëmijëve për Krishtlindjet kanë magji speciale. Po të klikoni AUDIO mund të dëgjoni një koncert..

botuar më 09-12-21 3.43.MD

Një koncert me këngë fëmijësh kushtuar Krishtlindjeve

Bota e krishterë feston ditën e Krishtlindjeve. Kambanat bien për lindjen e Shpëtimtarit. Po të doni të dëgjoni një koncert me këngë fëmijësh, kushtuar Krishtlindjeve - klikoni AUDIO. Ju urojmë minuta të këndshme! Përgatiti në shqip: Anna Kapitanova

botuar më 09-12-21 3.29.MD