Programi i ditës

Ansambli folklorik “Filip Kutev”

Incizime të zgjedhura të Orkestrës për Muzikë Popullore pranë Radios Kombëtare Bullgare

Para 75 vitesh kur u themelua Radioja Kombëtare Bullgare si institucion kombëtar kulturor, një prej hapave të parë të Sirak Skitnik – udhëheqës i medias në ato vite ishte në drejtim të përhapjes së muzikës popullore bullgare nëpërmjet radio programeve. Po..

botuar më 09-12-21 3.54.MD

Koncert me këngë zbavitëse me rastin e Krishtlindjeve

Festa e Krishtlindjeve është më e dashur për fëmijët. Në çdo shtëpi për ta shkëlqejnë pemët e Krishtlindjeve, që janë zbukuruar me lodra shumëngjyrëshe. Këngët e fëmijëve për Krishtlindjet kanë magji speciale. Po të klikoni AUDIO mund të dëgjoni një koncert..

botuar më 09-12-21 3.43.MD

Një koncert me këngë fëmijësh kushtuar Krishtlindjeve

Bota e krishterë feston ditën e Krishtlindjeve. Kambanat bien për lindjen e Shpëtimtarit. Po të doni të dëgjoni një koncert me këngë fëmijësh, kushtuar Krishtlindjeve - klikoni AUDIO. Ju urojmë minuta të këndshme! Përgatiti në shqip: Anna Kapitanova

botuar më 09-12-21 3.29.MD
Ivelina dhe Tonika Andreevi

Festivali i këngës së fëmijëve “Monedha e artë” në Bolonjë

Festivali “Monedha e artë” që është krijuar gjatë vitit 1959 në Milano është ndër festivalet më të njohura për këngë fëmijësh. Çdo vit ai dërgon mesazh për vëllazëri dhe solidarit, duke mbledhur në skenën e tij fëmijë të talentuar deri në moshën 12 vjeçare...

botuar më 09-12-01 12.01.MD

Mihail Belçev feston jubileun e tij 40 vjeçar artistik

Kompozitor, këngëtar, shkrimtar dhe regjisor – kjo është një pjesë prej biografisë së Mihail Belçevit. Me muzikë merret qysh si fëmijë, vjershat e parë i ka shkruar si nxënës, ka mbaruar specialitetin “regjie” në Akademinë teatrale “Çerkasov” në Sankt..

botuar më 09-11-23 10.55.PD
Pallati në qytetin bregdetar Ballçik

“Muzika pa kufij” – Formacioni artistik “Skenderman”

“Muzika pa kufij” është motoja e disa ngjarjeve, që janë organizuar me pjesëmarrjen e formacionit artistik “Skenderman”. Skanderi është një prej emrave, me të cilit njerëzit nga Lindja e quajnë Aleksandër të Madh. Themeluesi dhe udhëheqës i formacionit..

botuar më 09-11-11 10.09.PD

Faqe muzikore

Emri i kitaristit Rosen Senovski prej kohe është i njohur në muzikën bullgare pop. Ai ka lindur në qytetin Burgas dhe ka punuar me muzikantët më të njohur në qytetit të tij të lindjes – Stefan Diomov, Toni Dimitrova, Pllamen Stavrev, grupi “Rëra e..

botuar më 09-11-11 9.33.PD

Kronika e shfaqjeve muzikore

Motrat Biserovi janë ndër këngëtarët e parë popullorë bullgarë me karrierë botërore. Ato janë dhe grupi i parë folklorik, i cili ka realizuar një album me producent të huaj. Koncertet e tyre nëpër botë janë të shumta. Gjatë vitit 2008 trioja e famshme..

botuar më 09-11-11 9.09.PD

Me këngët e kuartetit “Bylbyl”

Bylbyli është një zog i vogël, i famshëm me zërin e tij. Emrin e këtij zogu e zgjodhën këngëtaret nga kuarteti “Slavej” (“Bylbyl”). Kuarteti “Bylbyl” është i njohur në tërë botën. Krijuar në vitin 1991 nga Nadka Karaxhova, ai mblodhi dhe tri këngëtare të..

botuar më 09-11-02 10.42.PD

Kultura muzikore bullgare jashtë shtetit

Në vitet 70-të dhe 80-të të shekullit të kaluar trioja folklorike “Bëllgarka” realizoi dhjetëra turne në mbarë Evropën, SHBA-në, Izraelin. Këngëtaret e famshme Janka Rupkina, Eva Georgieva dhe Stojanka Boneva te mijëra njerëz të botës ngjallën dashuri ndaj..

botuar më 09-10-28 1.41.MD