Na dëgjoni!

Shumëllojshmëria e gjuhëve është një pasuri e madhe, me të cilën shumë pak media në botë mund të krenohen. Ne jemi një prej tyre. Tashmë 84 vjet Radio Bullgaria i ofron botës informacion nga dhe për vendin tonë në gjuhë të ndryshme.

Më poshtë do të gjeni audo-versione të artikujve tanë të zgjedhur. 


Ikonat tregojnë bukurinë e tyre posaçërisht për njerëzit e verbër

Të krishterët e mbajnë Zotin në zemrat e tyre , por edhe duan që ta “prekin” artin e frymëzuar nga Zoti përmes bukurisë së veprave muzikore kishtare dhe imazheve të shenjtorëve. Njerëzit, të cilët ia kanë kushtuar jetës së tyre kishës dhe fesë,..

botuar më 19-11-22 11.03.PD

Këngëtarja me zërin më të ulët në botë është nga mali i Rodopeve

Në Bullgari krenohemi me rekordin tonë të radhës të përfshirë në Librin Gines. Bullgarja e qytetit Smoljan (Bullgari Jugore) Marijana Pavllova (Mariyana Pavlova) mori certifikatën e vet zyrtare nga “Rekordet Botërore Gines” (Guinness World Records), e..

rinovuar më 19-11-20 12.39.MD

Shijoni bukurinë e Jagodinës!

Ka një fshat në Rodopet Perëndimore, ku njeriu ka dëshirë të harrojë rrugën drejt shtëpisë. Ai sikurse është fshehur nga bota dhe shikimet kureshtare të njerëzve, të cilët kërkojnë dëfrime të zhurmshme. Rruga drejt tij është e vështirë, madje e..

rinovuar më 19-11-19 11.02.PD

Arkeologët pohojnë se gjatë shekullit I në regjionin danubian në trojet tona ka vluar një jetë e pasur dhe moderne

Arkeologët, të cilët këtë verë vazhduan gërmimet në kampin e hershëm romak me kështjellë Almus afër qytetit Llom, gjetën zbulime të vlefshme, të cilat hedhin dritë mbi historinë e këtij regjioni pranë lumit Danub. Gërmimet e para arkeologjike në Almusin..

rinovuar më 19-11-18 11.13.PD

Historitë e çuditshme të dy shtëpive të vjetra të kryeqytetit

660 janë historitë e familjeve të njohura bullgare të industrialistëve, bankierëve, tregtarëve, politikanëve dhe intelektualëve dhe shtëpitë e tyre, të mbledhura nga Mariana Mallnishka në dy vëllime − “Shtëpitë flasin” dhe “Shtëpitë akoma flasin”...

botuar më 19-11-08 11.44.PD