Një sajt i posaçëm do të informojë për strategjitë e suksesshme kundër COVID-19

Këshilli i ekspertëve mjekësorë pranë Këshillit të Ministrave përgatiti një raport me strategjitë e suksesshme bullgare dhe botërore për përballimin e krizës së COVID-19. Raporti prej 200 faqesh duhet të miratohet në Ministrinë e Shëndetësisë dhe pas..

botuar më 20-03-31 4.03.MD

Punëdhënësit duan që përkrahja ndaj biznesit të jetë jo 60/40, por 80/20

Konfederata e Punëdhënësve dhe Industrialistëve në Bullgari kërkon ndryshime në Ligjin për gjendjen e jashtëzakonshme në atë pjesë e cila i përket biznesit. Punëdhënësit propozojnë tri variante të ndryshimeve. Sipas variantit të parë shteti duhet të..

botuar më 20-03-31 3.34.MD

63 ndërmarrje të mëdha dhe të mesme janë të prekura nga COVID-19 në Bullgari

Deri tashti më se 63 ndërmarrje të mesme dhe të mëdha me më se 37 mijë të punësuar u prekën nga kriza për shkak të pandemisë me COVID-19 dhe të gjendjes së jashtëzakonshme në vend. Këtë e tregon një anketimi i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në..

botuar më 20-03-31 2.28.MD

Më se 400 akte në Bullgari për shkeljen e ndalesës për frekuentimin e parqeve dhe të karantinës

Deri tashti në Bullgari me akte u konstatuan 400 shkelje të ndalesës për frekuentimin e parqeve, kopshteve dhe grumbullimit të më se dy vetave në një vend. Po aq janë edhe rastet për shkeljen e karantinës. Këtë e njoftoi ministri i punëve të brendshme..

botuar më 20-03-31 2.13.MD

U hoq masa për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse

Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev anuloi urdhëresën e vet për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse në vendet publike të hapura dhe të mbyllura për shkak të mungesës së konsensusit publik. U rekomandojmë njerëzve për t’i përdorur maskat pasi..

botuar më 20-03-31 1.20.MD
Dunja Mijatović

Kritikë e Këshillit të Evropës për të drejtat e njeriut në Bullgari

Komisarja e Këshillit të Evropës për të Drejtat e Njeriut Dunja Mijatović paraqiti një raport për Bullgarinë ku bëhet thirrje për ndryshim të mënyrës në të cilën paraqiten grupet e minoriteteve në Bullgari, ku “gjuha e urrejtjes dhe diskriminimit kundër..

botuar më 20-03-31 1.08.MD

Avokatët apeluan mbajtjen e detyrueshme të maskave

Dhjetëra ankesa janë parashtruar në Gjykatën e Lartë të Kasacionit kundër urdhëresës së Ministrit të Shëndetësisë për mbajtjen e detyrueshme të maskave në vendet publike të hapura dhe të mbyllura. Ato janë parashtruar kryesisht nga avokatët me..

botuar më 20-03-31 12.55.MD

Mungesa e personelit mjekësor krijon problem në kushtet e karantinës

Asociacioni i infermiereve bullgare ngul këmbë për t’u ndaluar lëvizja e personelit mjekësor mes institucioneve të ndryshme shëndetësore. Shumë mjekë dhe punonjës të tjerë mjekësorë në Bullgari punojnë në 2-3 spitale të ndryshme, që kontribuon për..

botuar më 20-03-31 12.45.MD

Bullgaria kërkon 30 000 teste PCR nga Koreja e Jugut

Kryeministri Bojko Borisov bisedoi në telefon me Presidentin e Koresë së Jugut Moon Jae-in. Presidenti i Koresë së Jugut ka deklaruar se Seuli ka rritur kontrollin e shpejt të qytetarëve me testet PCR që të zbulohet sa më shpejt virusi dhe të kufizohet..

botuar më 20-03-31 12.17.MD

Austria emëroi urgjentisht infermiere bullgare

Austria transportoi me fluturime charter mbi 200 infermiere nga Bullgaria dhe Rumania, bëri të ditur “Euroaktiv”. Sistemi austriak i shëndetësi varet shumë nga personeli i Evropës Lindore. Një pjesë e madhe prej tyre mbërrijnë, mbeten për disa javë dhe..

botuar më 20-03-31 11.43.PD