Më 3 prill mbushen 141 vjet nga shpallja e Sofjes kryeqytet i Bullgarisë

Më 3 prill të vitit 1879 me iniciativë të historianit Marin Drinov Kuvendi i Madh Popullor i Principatës Bullgare shpalli Sofjen kryeqytet. Sipas iniciatorit ndër përparësitë e Sofjes janë shtrirja strategjike në rrugën më të rëndësishme midis Gadishullit..

botuar më 20-04-03 9.33.PD
Ekaterina Zaharieva

Ministri i jashtëm bullgar i bëri thirrje NATO-së të përfshihet në luftimin e koronavirusit

“Shtetasit presin, që NATO-ja megjithëqë nuk është në vijën e parë të luftimit të koronavirusit, të shfrytëzojë aftësitë civile dhe ushtarake dhe të reagojë në koordinim të plotë.” Me ato fjalë zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të jashtme e..

botuar më 20-04-03 9.08.PD
Vencisllav Mutafçijski

30 veta u shëruan nga koronavirusi në Bullgari

Numri i përgjithshëm i të ngjiturve me COVID-19 në Bullgari deri më 3 prill, te ora 8.00, është 477. Të vdekurit janë 12. Këtë e njoftoi shefi i Shtabit Kombëtar Operativ Vencisllav Mutafçijski në brifingun e rregullt mëngjesor. 179 veta u pranuan për..

botuar më 20-04-03 8.34.PD

Bullgaria do të rivendosë infrastrukturën e ujitjes

Afro 50 milion euro, ose 100 milion leva, do të investohen në infrastrukturën e ujitjes në mbarë vendin. Qëllimi është që impiantet e vaditjes të rikonstruktohen dhe të modernizohen me qëllim nevojat e sotme. Mjetet janë nga programi evropian për zhvillimin..

botuar më 20-04-03 8.11.PD

Lejuan peshkimin e natës

Ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva lejoj peshkimin amator gjatë natës. Muajin prill peshkimi i natës është nga ora 20.30 deri në orën 06.00, nga maj deri në korrik nga ora 22.00 deri në orën 05.00, nga gusht deri në tetor nga ora 21.00 deri në orën..

botuar më 20-04-03 7.52.PD

COVID-19 në Bullgari: Dita e 26

Nxënësit do të hyjnë në shkollë jo më herët nga 14 maji Ende nuk ka risk për anulimin e vitit shkollor, në qoftë se gjendja e jashtëzakonshme vazhdon deri në13 maj, është i mendimit Ministri i Arsimit dhe Shkencës Krasimir Vëllçev. Sipas..

botuar më 20-04-02 8.17.MD
Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev

U arrit marrëveshje për ndërtimin e një spitali kombëtar për fëmijë

Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev nënshkroi një marrëveshje për ndërtimin e një spitali kombëtar për fëmijë. Për këtë qëllim janë parashikuar rreth 48 mln euro (93 407 331.47 leva). Projektet për repartet e ndryshme do të konsultohen me mjekë..

botuar më 20-04-02 8.05.MD

Akoma dy deputetë kanë rezultuar me teste pozitive për koronavirus

Kryetarja e grupit parlamentar të GERB-it Daniella Daritkova dhe deputetja nga partia e njëjtë Daniella Maleshkova kanë rezultuar me teste pozitive për koronavirus pasi u zhvillua testim i të gjithë deputetëve në Parlament, informoi zyra e shtypit..

botuar më 20-04-02 7.29.MD

Pandemia e koronavirusit pastroi tregun bullgar nga produktet jocilësore ushqimore

Kriza e koronavirusit pastroi tregun tonë nga produktet jocilësore ushqimore. Ato mungojnë në treg për shkak të ndalimit të importit të lëndëve të para të domosdoshme për prodhimin e tyre. Ndërkaq, çmimet mbeten të pandryshuara dhe nuk pritet inflacion..

botuar më 20-04-02 7.05.MD
Stacioni hekurudhor në Varna

Kontrollojnë pasagjerët që mbërrijnë në stacionet në Varna për COVID-19

Kryetari i Bashkisë së Varnës njoftoi në Facebook se në kryeqytetin tonë bregdetar do të vazhdojë kontrolli për COVID-19 i pasagjerët që mbërrijnë në të gjitha stacionet. Pasagjerët me temperaturë të lartë do të vendosen në karantinë.

botuar më 20-04-02 6.48.MD