Një studim i “Gallup” për qëndrimet ekonomike dhe politiko-shoqërore

Në qoftë se gjatë muajit mars shënohej një rritje e ndjeshme e vlerësimeve dhe pritjeve negative për gjendjen materiale të bullgarëve dhe për situatën ekonomike të Bullgarisë, muaji prill na sjell më shumë qetësi në këtë drejtim. Pesimizmi dhe vlerësimet..

botuar më 11-04-15 11.03.PD

A është e gatshme Bullgaria për ta mbyllur faqen e dosjeve?

A është e gatshme Bullgaria për ta mbyllur faqen e dosjeve? Gjatë të gjitha këtyre viteve tema ishte e pranishme në skenën politike, por megjithatë kjo veprimtari në shërbim të Partisë Komuniste Bullgare përpara vitit 1989 nuk ishte ndriçuar mjaftë dhe nuk..

botuar më 11-03-29 11.22.PD

Pesimizmi ekonomik i bullgarëve rritet

Gjatë muajit mars shënohet një rritje e dukshme e vlerësimeve negative të situatës ekonomike në vend, si edhe e vlerësimeve të lidhura me gjendjen materiale të familjeve. Të dhënat janë nga studimi kombëtar i opinionit publik, i zhvilluar nga BBSS Gallup..

botuar më 11-03-28 10.53.PD
Mirëbesimi ndaj kryeministrit Bojko Borisov ulet me 6% për një muaj, ndërsa me popullaritet më të madh është eurokomisionerja bullgare Kristalina Georgieva.

Ulet mirëbesimi ndaj qeverisësve, por opinioni publik nuk sheh alternativë

Në fillim të shkurtit vazhdon tendenca e uljes së mirëbesimit ndaj partisë në fuqi GERB. Por njëkohësisht opinioni publik nuk sheh alternativë. Këtë e tregojnë rezultatet e studimit të agjencisë sociologjike Gallup International – Bullgaria, i cili u..

botuar më 11-02-15 12.34.MD
“Ne e kërkuam këtë votëbesim, sepse dëshirojmë të dimë nëse kemi një parlament, me të cilin mund të vazhdojmë reformat” – deklaroi kryeministri Borisov.

Votëbesim i suksesshëm për qeverinë e Borisovit në vitin e zgjedhjeve presidenciale dhe lokale

Gjatë vitit 2011 në Bullgari do të zhvillohen zgjedhje të rregullta për president dhe për autoritete lokale. Megjithëse kjo do të ndodhë gjatë vjeshtës, qysh në fillimin e vitit u përvijua një polarizim i fortë midis forcave politike kryesore. Në përdorim..

botuar më 11-01-21 12.19.MD

Mjetet e posaçme hetimore – mënyra të përdorimit të tyre

Stina e re politike në Bullgari filloi nën ndikimin e skandalit në lidhje me përgjimin e bisedimeve të politikëve të rëndësishëm nga partia në pushtet GERB, përfshi këtu dhe vetë kryeministrin Bojko Borisov. “Qëllimi është që të ndërpriten përpjekjet e..

botuar më 11-01-17 12.41.MD
Kryeministri Bojko Borisov dhe ministri i punëve të jashtme Nikollaj Mlladenov deklaruan se do të kthejnë të gjithë ambasadorët bullgarë që janë të lidhur me ish Sigurimin e Shtetit.

Krishtlindjet e shqetësuara për diplomatët bullgarë

Krishtlindjet e vitit 2010 mbase do të mbahet mend në rrethet diplomatike bullgare me befasinë jo të këndshme nga ana e Komisionit për zbulimin e dokumenteve të ish Sigurimit të Shtetit. Raporti i fundit shpalli lidhjen e afro 45% nga diplomatët bullgarë..

botuar më 10-12-16 1.25.MD
“Një buxhet krejt jo adekuat. Shteti kurrë nuk ka harxhuar kaq shumë sa tani, kurse ne jemi në krizë”, është kategorik sociologut Kënço Stojçev.

Bullgaria në dimrin e nxehtë politik

“Dimri i pakënaqësive tona”, por jo sipas John Steinbeck, mund të na ndodhet. Kjo shihet në prognozën e sociologut Kënço Stojçev nga agjencia BBSS – Gallup International, i cili komenton zhvillimin e proceseve politike në vend. Sipas sondazhit të fundit të..

botuar më 10-11-01 11.49.PD

Tendencat elektorale gjatë vjeshtës së nxehtë politike

Mbështetja elektorale për partinë GERB stabilizohet pas vitit të parë të qeverisjes së saj. Këtë e tregojnë të dhënat e studimit kombëtar të Gallup International që u zhvillua nga 30 shtatori deri më 7 tetor. Po të ishin zgjedhjet në fillim të këtij muaji,..

botuar më 10-10-25 11.48.PD

Votimi i parë i mosbesimit ndaj qeverisë së partisë GERB

Mocion mosbesimi kundër qeverive bullgare që prej vitit 1989 është kërkuar 27 herë. Asnjë prej këtyre votimeve nuk ka arritur rrëzim të qeverisë. Në këtë kuptim më “i rrezikshëm” është kërkimi i votimit të besimit. Në historinë tonë më të re vetëm 2..

botuar më 10-10-08 11.49.PD