Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Këtë natë në “Pyllin e Kryqit” do të mblidhen besimtarë, me shpresën se do të shërohen

Foto: arkiv

Në vigjilje të ditës së Lartësimit të Kryqit të Nderuar mijëra besimtarë do të mblidhen në krahinën “Pylli i Kryqit” në malin Rodope me shpresën për shërim. Çdo ditë në natën e 13 shtatorit para 14 shtatorit në vendin e shenjtë shërbehet një liturgji e shenjtë dhe vendoset një pjesë e vogël prej Kryqit të Krishtit. Për shkak të besimit se atje para shumë shekujve është varrosur një pjesëz prej vetë Kryqit të Zotit krahina është quajtur Pylli i Kryqit. Të krishterët besojnë se vendi ka fuqi të jashtëzakonshme.

Më shumë nga rubrika

U miratua pozita e Bullgarisë për realizimin e Marrëveshjes së Gjelbër

Qeveria miratoi pozitën e Bullgarisë mbi propozimin e Komisionit Evropian për krijimin e një fondi për realizim të drejtë te Marrëveshja e Gjelbër. Sofja kërkon qëndrim të koordinuar, bashkëpunim të ngushtë dhe hapa vendimtarë nga BE-ja për përballimin e..

botuar më 20-02-27 7.13.MD

Nuk ka statistikë demografike për emigrantët bullgarë

Afro 2 milion janë emigrantët bullgarë në botë sipas të dhënave të Ministrisë së Punëve të Jashtme. Ka nevojë për një sistem unik të informacionit i cili të kontrollojë këto procese, mendon sociologia Borjana Dimtirova nga Agjencia “Alfa Risërç”. Në kuadrin..

botuar më 20-02-27 6.31.MD

E vënë nën karantinë ekuipazhin e një anijeje tanker që mbërriti nga Venecie

Ekuipazhi i anijes që mbërriti nga Italia Veriore në portin e naftës të qytetit Burgas u vu nën karantinë. Në bordin e anijes ka afro 25 filipinas. Anija nisi nga Venecie më 21 shkurt dhe mbërriti më 27 shkurt në portin Rosenec. Anija tanker është me flamur..

botuar më 20-02-27 6.16.MD