Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Këtë natë në “Pyllin e Kryqit” do të mblidhen besimtarë, me shpresën se do të shërohen

Foto: arkiv

Në vigjilje të ditës së Lartësimit të Kryqit të Nderuar mijëra besimtarë do të mblidhen në krahinën “Pylli i Kryqit” në malin Rodope me shpresën për shërim. Çdo ditë në natën e 13 shtatorit para 14 shtatorit në vendin e shenjtë shërbehet një liturgji e shenjtë dhe vendoset një pjesë e vogël prej Kryqit të Krishtit. Për shkak të besimit se atje para shumë shekujve është varrosur një pjesëz prej vetë Kryqit të Zotit krahina është quajtur Pylli i Kryqit. Të krishterët besojnë se vendi ka fuqi të jashtëzakonshme.

Më shumë nga rubrika

Majori Ilija Kucarov

Një ushtarak vrapoi një distancë prej120 km për 12 orë për nder të Hristo Botevit

Majori Ilija Kucarov nga komanda e Forcave Ushtarako-Ajrore vrapoi një distancë prej 120 kilometrash me rastin e ditës së Hristo Botevit. Ai startoi në orën 20.20 më 1 qershor në Bregun e Kozllodujit dhe përfundoi në orën 9.00 më 2 qershor para..

botuar më 20-06-02 5.51.MD
Vizioni për Sofjen

Sofja do të bëhet gjithnjë e më komode për njerëzit

Kryetarja e baskisë së kryeqytetit Jordanka Fandëkova do të parashtrojë për diskutim në Këshillin Bashkiak të Kryeqytetit “Vizionin afatgjatë për zhvillimin e Sofjes deri në vitin 2050”. Qëllimi i administratës është ta bëjë qytetin sa më të gjelbër,..

botuar më 20-06-02 4.45.MD

Mbi 300 mijë euro për Manastirin e Rilës pas vizitës së Kryeministrit në të

Qeveria do të sigurojë 600 mijë leva ( rreth 307 mijë euro) për punime të restaurimit dhe mirëmbajtjes të Manastirit të Rilës, i cili është ndër monumentet arkitekturore më të mëdha të Bullgarisë. Këtë e tha Kryeministri Borisov pasi vizitoi manastirin..

botuar më 20-06-02 3.12.MD