Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Këtë natë në “Pyllin e Kryqit” do të mblidhen besimtarë, me shpresën se do të shërohen

Foto: arkiv

Në vigjilje të ditës së Lartësimit të Kryqit të Nderuar mijëra besimtarë do të mblidhen në krahinën “Pylli i Kryqit” në malin Rodope me shpresën për shërim. Çdo ditë në natën e 13 shtatorit para 14 shtatorit në vendin e shenjtë shërbehet një liturgji e shenjtë dhe vendoset një pjesë e vogël prej Kryqit të Krishtit. Për shkak të besimit se atje para shumë shekujve është varrosur një pjesëz prej vetë Kryqit të Zotit krahina është quajtur Pylli i Kryqit. Të krishterët besojnë se vendi ka fuqi të jashtëzakonshme.

Më shumë nga rubrika

Do të ketë 34 pika të reja për taksat rrugore nëpër kufijtë

34 vende suplementare të shitjes së hartave që do të tregojnë itinerarin e lëvizjes së automjetit në territorin e Bullgarisë, do të hapen nëpër pikët kufitare që të mund t'i lehtësojnë shoferët e automjeteve të rënda. Ato do të fillojnë të punojnë bashkë..

botuar më 20-02-20 11.07.PD
Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva

Marrëdhëniet Bullgari-Rusi janë të mira dhe pragmatike

Marrëdhëniet ndërmjet Bullgarisë dhe Rusisë janë të mira, tha Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva. Skandali për spiunim me diplomatët rusë nuk do të thotë se marrëdhëniet bullgaro-ruse nuk janë pragmatike dhe nuk i respektojnë interesat..

botuar më 20-02-19 7.17.MD

3,7 mlrd euro është fitimi prej turizmit ndërkombëtar në Bullgari gjatë 2019-ës

Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari për vitin 2019 janë 3,7 mlrd. euro. Rezultatet tregojnë rritje për 0.4% në krahasim me vitin 2018. Vetëm për dhjetorin e 2019-ës të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar tejkaluan 165 mln. euro. Kjo..

botuar më 20-02-19 6.51.MD