Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Para ekstradimit të të dyshuarit për vrasjen e gazetares, Gjermania kërkon informacion për gjendjen e burgjeve në Bullgari

Откриване на начално у-ще във Варненския затвор
Foto: Veselina Bozhinova

Autoritetet bullgare duhet t’i përgjigjen anketës së Prokurorisë gjermane për këtë në se burgjet tek ne plotësojnë standardet minimale evropiane. Vetëm atëherë do të shpallet vendimi për ekstradimin e Severin Krasimirovit, i cili është i dyshuari për përdhunimin dhe vrasjen e gazetares Viktoria Marinova. Këtë e kanë deklaruar nga Prokuroria gjermane para gazetës bullgare “24 orë”. Për marrjen e vendimit përfundimtar Gjermania pret nga institucionet bullgare pohim për këtë se burgjet tek ne u përgjigjen kritereve evropiane për madhësinë minimale të qelisë, për kushtet në të etj.

Severin ka dhënë informacion për këtë rast para Gjykatës. Ka rënë dakord për procedurë të lehtësuar për kthimin e tij sa më parë në Bullgari. Kur mblidhen të gjitha dokumentet e domosdoshme ai do të kthehet në vendin tonë brenda 10 ditëve.


Më shumë nga rubrika

Më se 400 akte në Bullgari për shkeljen e ndalesës për frekuentimin e parqeve dhe të karantinës

Deri tashti në Bullgari me akte u konstatuan 400 shkelje të ndalesës për frekuentimin e parqeve, kopshteve dhe grumbullimit të më se dy vetave në një vend. Po aq janë edhe rastet për shkeljen e karantinës. Këtë e njoftoi ministri i punëve të brendshme..

botuar më 20-03-31 2.13.MD

U hoq masa për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse

Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev anuloi urdhëresën e vet për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse në vendet publike të hapura dhe të mbyllura për shkak të mungesës së konsensusit publik. U rekomandojmë njerëzve për t’i përdorur maskat pasi..

botuar më 20-03-31 1.20.MD
Dunja Mijatović

Kritikë e Këshillit të Evropës për të drejtat e njeriut në Bullgari

Komisarja e Këshillit të Evropës për të Drejtat e Njeriut Dunja Mijatović paraqiti një raport për Bullgarinë ku bëhet thirrje për ndryshim të mënyrës në të cilën paraqiten grupet e minoriteteve në Bullgari, ku “gjuha e urrejtjes dhe diskriminimit kundër..

botuar më 20-03-31 1.08.MD