Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Para ekstradimit të të dyshuarit për vrasjen e gazetares, Gjermania kërkon informacion për gjendjen e burgjeve në Bullgari

Откриване на начално у-ще във Варненския затвор
Foto: Veselina Bozhinova

Autoritetet bullgare duhet t’i përgjigjen anketës së Prokurorisë gjermane për këtë në se burgjet tek ne plotësojnë standardet minimale evropiane. Vetëm atëherë do të shpallet vendimi për ekstradimin e Severin Krasimirovit, i cili është i dyshuari për përdhunimin dhe vrasjen e gazetares Viktoria Marinova. Këtë e kanë deklaruar nga Prokuroria gjermane para gazetës bullgare “24 orë”. Për marrjen e vendimit përfundimtar Gjermania pret nga institucionet bullgare pohim për këtë se burgjet tek ne u përgjigjen kritereve evropiane për madhësinë minimale të qelisë, për kushtet në të etj.

Severin ka dhënë informacion për këtë rast para Gjykatës. Ka rënë dakord për procedurë të lehtësuar për kthimin e tij sa më parë në Bullgari. Kur mblidhen të gjitha dokumentet e domosdoshme ai do të kthehet në vendin tonë brenda 10 ditëve.


Më shumë nga rubrika

Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva

Marrëdhëniet Bullgari-Rusi janë të mira dhe pragmatike

Marrëdhëniet ndërmjet Bullgarisë dhe Rusisë janë të mira, tha Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva. Skandali për spiunim me diplomatët rusë nuk do të thotë se marrëdhëniet bullgaro-ruse nuk janë pragmatike dhe nuk i respektojnë interesat..

botuar më 20-02-19 7.17.MD

3,7 mlrd euro është fitimi prej turizmit ndërkombëtar në Bullgari gjatë 2019-ës

Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari për vitin 2019 janë 3,7 mlrd. euro. Rezultatet tregojnë rritje për 0.4% në krahasim me vitin 2018. Vetëm për dhjetorin e 2019-ës të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar tejkaluan 165 mln. euro. Kjo..

botuar më 20-02-19 6.51.MD

SHBA-ja e përfshiu Bullgarinë në listën e ekonomive të zhvilluara

SHBA-ja shpalli se Bullgaria ka ekonomi të zhvilluar, siç është ekonomia e Gjermanisë, Francës, Suedisë. Kjo është një masë e Uashingtonit, e cila do t’i lehtësojë procedurat e hetimit dhe imponimin e sanksioneve eventuale,  në se ka dyshime për..

botuar më 20-02-19 6.03.MD