Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Indeksi global i pasaportave, Bullgaria e 19 në botë

Foto: BGNES

Kompania Henley & Partners me seli në Londër botoi të dhënat e aktualizuara të indeksit të pasaportave, i cili pasqyron kufizimet dhe lehtësimet që i kanë shtetasit me pasaporta të ndryshme gjatë udhëtimit në botë.

Në të Bullgaria ndodhet në vendin e 19-të me mundësitë e saj për udhëtime pa viza në 169 shtete. Vitin e kaluar vendi ynë renditej në 20-in, bashkë me Rumaninë, me akses të lirë në 156 shtete. Në krye të kësaj renditjeje është Japonia, shtetasit e së cilës mund të vizitojnë vetëm me pasaportat e tyre 190 shtete. Në vend të dytë janë poseduesit e pasaportave të Koresë së Jugut dhe Singaporit, të cilat nuk kanë nevojë për vizë në 189 shtete.

Lideri i deritanishëm me mobilitet global më të madh Gjermania humbi dy pozicione dhe tani është në vend të tretë bashkë ne Francën, dhe shtetasit e tyre mund të hyjnë lirisht në 188 shtete. Në fund të renditjes janë Iraku dhe Afganistani, pasaportat e të cilëve sigurojnë mundësi për udhëtim në 30 shtete në botë.


Më shumë nga rubrika

Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva

Marrëdhëniet Bullgari-Rusi janë të mira dhe pragmatike

Marrëdhëniet ndërmjet Bullgarisë dhe Rusisë janë të mira, tha Ministrja e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva. Skandali për spiunim me diplomatët rusë nuk do të thotë se marrëdhëniet bullgaro-ruse nuk janë pragmatike dhe nuk i respektojnë interesat..

botuar më 20-02-19 7.17.MD

3,7 mlrd euro është fitimi prej turizmit ndërkombëtar në Bullgari gjatë 2019-ës

Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari për vitin 2019 janë 3,7 mlrd. euro. Rezultatet tregojnë rritje për 0.4% në krahasim me vitin 2018. Vetëm për dhjetorin e 2019-ës të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar tejkaluan 165 mln. euro. Kjo..

botuar më 20-02-19 6.51.MD

SHBA-ja e përfshiu Bullgarinë në listën e ekonomive të zhvilluara

SHBA-ja shpalli se Bullgaria ka ekonomi të zhvilluar, siç është ekonomia e Gjermanisë, Francës, Suedisë. Kjo është një masë e Uashingtonit, e cila do t’i lehtësojë procedurat e hetimit dhe imponimin e sanksioneve eventuale,  në se ka dyshime për..

botuar më 20-02-19 6.03.MD