Indeksi global i pasaportave, Bullgaria e 19 në botë

Foto: BGNES

Kompania Henley & Partners me seli në Londër botoi të dhënat e aktualizuara të indeksit të pasaportave, i cili pasqyron kufizimet dhe lehtësimet që i kanë shtetasit me pasaporta të ndryshme gjatë udhëtimit në botë.

Në të Bullgaria ndodhet në vendin e 19-të me mundësitë e saj për udhëtime pa viza në 169 shtete. Vitin e kaluar vendi ynë renditej në 20-in, bashkë me Rumaninë, me akses të lirë në 156 shtete. Në krye të kësaj renditjeje është Japonia, shtetasit e së cilës mund të vizitojnë vetëm me pasaportat e tyre 190 shtete. Në vend të dytë janë poseduesit e pasaportave të Koresë së Jugut dhe Singaporit, të cilat nuk kanë nevojë për vizë në 189 shtete.

Lideri i deritanishëm me mobilitet global më të madh Gjermania humbi dy pozicione dhe tani është në vend të tretë bashkë ne Francën, dhe shtetasit e tyre mund të hyjnë lirisht në 188 shtete. Në fund të renditjes janë Iraku dhe Afganistani, pasaportat e të cilëve sigurojnë mundësi për udhëtim në 30 shtete në botë.


Më shumë nga rubrika

Sipas bullgarëve korrupsioni është një problem i madh

Shumica e shtetasve bullgarë – 85 për qind, mendojnë se korrupsioni është shumë i përhapur në vend, tregojnë të dhënat e Eurobarometrit, prezantuar nga Komisioni Evropian. Në BE të njëjtin mendim për korrupsionin në vendin e tyre e kanë 63 për qind e..

botuar më 19-12-09 5.29.MD
Presidenti Radev

Presidenti Rumen Radev është për votimin me makina

Në një takim me përfaqësues të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Presidenti Rumen Radev nguli këmbë për aplikimin e votimit me makina në të gjitha zgjedhjet në vend dhe për përshpejtimin e tempit të aplikimit të votimit elektronik. Kjo kushton..

botuar më 19-12-09 4.45.MD

Për 10 vjet bullgarët kanë pakësuar shpenzimet e tyre për ushqim 1,3%

Gjatë vitit 2018 familjet në BE kanë shpenzuar mbi 1,047 trilionë euro (6,6% prej Produktit të Brendshëm Bruto të bashkësisë) për “ushqim dhe pije freskuese”, tregon Eurostati. Kjo do të thotë 12,1% prej harxhimeve të përbashkëta të konsumit,..

botuar më 19-12-09 3.17.MD