Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore arriti 481 euro

Foto: BGNES

Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore është 481 euro. Rritja  është me 7.9 për qind në krahasim me vitin 2017.  Te fushat rritja e çmimit është me 12.6 për qind, përderisa për sipërfaqet me bar është ulur me 16.8 për qind. Më i lartë është çmimi i tokës bujqësore në rajonin jverilindor - 688 euro për një dynym, derisa në rajonin juglindor mbetet pothuajse pa ndryshim. Ka ulje të çmimit të tokës bujqësore në rajonin jugperëndimor - me 53.4 për qind, në rajonin veriperëndimor 4.5 për qind , në atë verilindor – me 4 për qind. Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar i rentës për një dynym arriti 24.5 euro, domethënë shënoi rritje me 4.4 për qind. Më i lartë është çmimi i rentës në rajonin verilindor 35 euro për dynym. Rritje të çmimit të rentës ka në të gjitha rajonet me përjashtim të rajonit jugor qendror.Më shumë nga rubrika

Është krijuar një shtab për veprim kundër koronavirusit

Këshilli i Jashtëzakonshëm i Sigurisë i thirrur për shkak të koronavirusit formoi një seli veprimi të kryesuar nga shefi i Akademisë Mjekësore Ushtarake gjenerali Vencisllav Mutafçijski. Do të mbahet një stërvitje për reagim në raste epidemie...

botuar më 20-02-24 7.00.MD
Deljana Llazarova

Bullgarja Deljana Llazarova fitoi një konkurs prestigjioz për dirigjent

Bullgarja Deljana Llazarova fitoi konkursin ndërkombëtar për dirigjent Siemens-Halle në Mançester. Përveç çmimit prej 15 000 paundesh, fituesi fiton dhe një kontratë dyvjeçare për ndihmës-dirigjent të Mark Elldar, dirigjenti kryesor i orkestrës..

botuar më 20-02-24 6.13.MD

Bullgaria i drejtoi apel Bashkimit Evropian të fillojë bisedime me Shqipërinë dhe me Maqedoninë Veriore

Ministrja bullgare e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva   deklaroi në Selanik se përkrahja e Bullgarisë për integrimin Evropian të Ballkanit Perëndimor po vazhdon. Zaharieva u drejtoi apel vendeve nga regjioni të vazhdojnë me reformat, kurse..

botuar më 20-02-24 5.30.MD