Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore arriti 481 euro

Foto: BGNES

Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar për një dynym tokë bujqësore është 481 euro. Rritja  është me 7.9 për qind në krahasim me vitin 2017.  Te fushat rritja e çmimit është me 12.6 për qind, përderisa për sipërfaqet me bar është ulur me 16.8 për qind. Më i lartë është çmimi i tokës bujqësore në rajonin jverilindor - 688 euro për një dynym, derisa në rajonin juglindor mbetet pothuajse pa ndryshim. Ka ulje të çmimit të tokës bujqësore në rajonin jugperëndimor - me 53.4 për qind, në rajonin veriperëndimor 4.5 për qind , në atë verilindor – me 4 për qind. Gjatë vitit 2018 çmimi mesatar i rentës për një dynym arriti 24.5 euro, domethënë shënoi rritje me 4.4 për qind. Më i lartë është çmimi i rentës në rajonin verilindor 35 euro për dynym. Rritje të çmimit të rentës ka në të gjitha rajonet me përjashtim të rajonit jugor qendror.Më shumë nga rubrika

U miratua pozita e Bullgarisë për realizimin e Marrëveshjes së Gjelbër

Qeveria miratoi pozitën e Bullgarisë mbi propozimin e Komisionit Evropian për krijimin e një fondi për realizim të drejtë te Marrëveshja e Gjelbër. Sofja kërkon qëndrim të koordinuar, bashkëpunim të ngushtë dhe hapa vendimtarë nga BE-ja për përballimin e..

botuar më 20-02-27 7.13.MD

Nuk ka statistikë demografike për emigrantët bullgarë

Afro 2 milion janë emigrantët bullgarë në botë sipas të dhënave të Ministrisë së Punëve të Jashtme. Ka nevojë për një sistem unik të informacionit i cili të kontrollojë këto procese, mendon sociologia Borjana Dimtirova nga Agjencia “Alfa Risërç”. Në kuadrin..

botuar më 20-02-27 6.31.MD

E vënë nën karantinë ekuipazhin e një anijeje tanker që mbërriti nga Venecie

Ekuipazhi i anijes që mbërriti nga Italia Veriore në portin e naftës të qytetit Burgas u vu nën karantinë. Në bordin e anijes ka afro 25 filipinas. Anija nisi nga Venecie më 21 shkurt dhe mbërriti më 27 shkurt në portin Rosenec. Anija tanker është me flamur..

botuar më 20-02-27 6.16.MD