Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Vullnetarë nga dhjetë shtete do të marrin pjesë në restaurimin e një bazilike nga epoka e krishterimit të hershëm

Foto: arkiv

Vullnetarë nga 10 shtete, ndër të cilët ka restaurues, historianë, arkitektë, inxhinierë, do të marrin pjesë në restaurimin e bazilikës së kalasë Palmatis afër qytetit Tervell, Bullgari Verilindore. Iniciatori i projektit është bashkia e qytetit Tervel, në bashkëpunim me European Heritage Volunteers dhe Muzeun Historik Regjional në qytetin Dobriç. Në ditët midis 14 dhe 18 korrik vullnetarët nga Bullgaria, Rusia, Japonia, India, Kina, Gjermania, Kosova, Shqipëria, SHBA-ja dhe Spanja do të analizojnë gjendjen e bazilikës dhe do të propozojnë strategji për konservimin e saj. Palmatis është një qytet të vjetër romak, i cili në shekullin e VI-të ka fituar statutin e qendrës së peshkopatës.


Më shumë nga rubrika

Pllamen Nikollov

Reagimet e para pas shpalljes së kandidaturës së Pllamen Nikollovit për kryeministër

Partia “Ka një popull të tillë” - ITN do të kërkojë mbështetje për projekt-kabinetin e saj me Kryeministrin Pllamen Nikollov nga “Bullgaria Demokratike” dhe “Ngrihu.bg! Ne po vijmë!”. Kryetari i grupit më të madh parlamentar, Toshko Jordanov, tha..

botuar më 21-07-30 8.22.MD
Stefan Janev

Kryeministri Stefan Janev: Bullgaria duhet të ketë një qeveri të qëndrueshme

Të mos nxitohet me parashikimet dhe skenarët për një javë, dy muaj, etj. Për këtë bëri thirrje Kryeministri në detyrë Stefan Janev para gazetarëve pasi iu dha një mandat për të formuar një qeveri partisë ITN. Janev tha se partive në parlament duhet..

botuar më 21-07-30 6.54.MD

Pllamen Nikollov është kandidati për kryeministër i ITN

Presidenti Rumen Radev dorëzoi një mandat për të formuar një qeveri partisë më të madhe parlamentare “Ka një popull të tillë” - ITN. Kandidati për kryeministër i partisë është doktori i filozofisë së drejtësisë, politikës dhe ekonomisë Pllamen..

botuar më 21-07-30 5.32.MD