Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Parlamenti miratoi lëshimin e një shume suplementare nga buxheti për blerjen e gjuajtësve të rinj

Foto: BGNES

Parlamenti aktualizoi buxhetin e shtetit për vitin 2019 dhe shtoi shpenzimet buxhetore të Ministrisë së Mbrojtjes me 1.07 miliard euro. Aktualizimi i buxhetit ka për qëllim të sigurohet blerja e 8 aeroplanëve luftarakë nga tipi i ri për forcat e armatosura të Bullgarisë. Parashikohet që mjetet e planifikuara për vitin 2019 nga 139 milion euro për projekte të tjera për modernizimin e Ushtrisë Bullgare të mos shpenzohen gjatë këtij viti. Për vitin 2919 parashikohet rrija e deficitit në buxhetin shtetëror deri në 1.139 miliard euro.

Më shumë nga rubrika

Ministri i Transportit Rosen Zheljazkov

Në kushtet e krizës transporti tokësor është pa alternativë

Transporti i mallrave punon maksimalisht, si një strukturë e domosdoshme për zhvillimin e ekonomisë, tha para BNR-së Ministri i Transportit Rosen Zheljazkov. Është e dukshme se transporti tokësor nuk ka alternativë. Transporti i udhëtarëve, sidomos ai..

botuar më 20-04-05 1.11.MD
Gjen. prof. Mutafçijski

Deri tani në Bullgari janë bërë afro 16 000 teste për COVID-19

Nga data 28 janar deri më 5 prill janë bërë 15 899 teste për COVID-19 në laboratorët bullgarë, bëri të ditur Ministria e Shëndetësisë. Pritet që nga data 6 prill të fillojnë punë akoma dy laboratorë të rinj në Sofje dhe kështu numri i përgjithshëm i..

botuar më 20-04-05 12.58.MD
Admirali Emill Eftimov

Kriza nuk do të ndalojë riarmatosjen e ushtrisë

Roli i ushtrisë bullgare në kushtet e jashtëzakonshme për shkak të koronavirusit është i qartë. Ne duhet të jemi në ndihmë të Ministrisë së Punëve të Brendshme e cila është në linjën e parë. Mund të shkojmë në kufi dhe të ndihmojmë në kufizimin e..

botuar më 20-04-05 12.36.MD