Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një platformë online u ndihmon bullgarëve të vegjël jashtë shtetit të mësojnë gjuhën e tyre amtare

Foto: srichka.bg

Në sajë të një platforme online fëmijët bullgarë, të cilët jetojnë jashtë shtetit do të mund të mësojnë gjuhën bullgare në shtëpi. Pavarësisht se në cilin vend jeton, secili do të mund të mësojë në sajtin e akademisë së gjuhës bullgare "Srichka".  Me qenë se në vendbanimet e vogla nuk ka shpesh shkolla bullgare të ditës së diel, ku zakonisht bullgarët jashtë vendit organizojnë mësimdhënien në gjuhën bullgare, platforma jep mundësi që prindërit vetë t’i mësojnë fëmijët e tyre në gjuhën amtare. Studimi virtual i lejon fëmijët t’i shkruajnë detyrat e tyre të shtëpisë, të cilat pastaj do të kontrollohen nga mësuesit. Është siguruar aksesi i nxënësve deri tek të gjitha materialet mësimore, të cilat përdoren në kurs, si dhe mundësi për komunikim të drejtpërdrejtë midis mësuesve dhe nxënësve.

Më shumë nga rubrika

Myslimanët në Bullgari festojnë Ramazan Bajramin

Bullgarët me fe myslimane shënojnë Ramazan Bajramin. Me festën e cila vazhdon tri ditë – 13, 14, 15 maj, shënohet fundi i muajit të faljes Ramazan – kohë në të cilën myslimanët agjërojnë 30 ditë. Ramazan Bajrami fillon me lutjen – Bajram Namaz gjë pas së..

botuar më 21-05-13 10.39.PD

Mbushen 40 vjet nga atentati kundër Papës Gjon Pali II

Më 13 maj mbushen 40 vjet nga atentati kundër Papës Gjon Pali II në Sheshin Shën Pjetër në Romë. Bullgari Sergej Antonov, një punonjës i zyrës së Aviacionit Civil Bullgar “Ballkan” në Romë, u akuzua për bashkëpunim në sulmin më 13 maj të vitit..

botuar më 21-05-13 7.45.PD
Godina e BNR-së

Thirrje ndaj qeverisë teknike për ta rimëkëmbur buxhetin e BNR-së

Shoqata e Gazetarëve Evropianë i bëri thirrje qeverisë së përkohshme të rivendosë subvencionin e buxhetit për Radio Kombëtare Bullgare - BNR në shumën e tij të plotë. Në mars dhe prill buxheti i BNR-së u zvogëlua me 420 000 euro. Vendimi i kabinetit..

botuar më 21-05-12 11.16.PD